Stiri Liga I Masculin

Liga 1: CSM Târgu Mureș și CSU Știința București își depun candidatura la promovare

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.11.2021

Liga 1: CSM Târgu Mureș și CSU Știința București își depun candidatura la promovare

Liga 1 a debutat duminică,  7 noiembrie, cu patru meciuri. Toate cele patru confruntări au reprezentat dueluri în care o echipă s-a impus categoric, cele mai mari victorii fiind bifate de CSM Târgu Mureș și CSU Știința București.

Într-unul dintre cele două meciuri disputate de la ora 13:00, CSM Târgu Mureș a trecut cu scorul de 101-47 de AC NN Ulisse București. Trupa din capitală a dat semne că poate face o impresie frumoasă după un sfert echilibrat, încheiat cu scorul de 17-25 în favoarea ardelenilor. Din nefericire pentru gazdele partidei, trupa antrenată de George Trif și-a adjudecat următoarele două acte cu un total de 66-19. Bucureștenii nu au plecat cu capul jos, întrucât au reușit să câștige ultimul sfert cu 11-10.

Szabolocs Santa a fost MVP-ul partidei. El a reușit 20 de puncte, 9 recuperări și 4 intercepții. Alt remarcat din tabăra celor de la Târgu Mureș a fost stranierul Goran Martinic, care a înregistrat 18 puncte, 4 decisive și 3 recuperări. De la Ulisse București, cel mai bun marcator a fost tânărul Luca Petcu, cu 17 puncte.

Într-un meci disputat la aceeași oră CS Universitatea Cluj-Napoca a învins-o pe CS Politehnica Iași cu 73-58. Ardelenii și-au adjudecat primul act cu 22-5, anunțând faptul că nu vor avea o misiune dificilă în opțiunea victoriei. Aceștia nu au mai jucat la aceeași intensitate în următoarele două perioade, câștigate de elevii lui Branko Jorovic cu 35-29. Clujenii conduceau la 12 puncte înaintea ultimului act. Ecartul final a fost în cele din urmă de 15 puncte după un final bun al satelitului campioanei României.

Tudor Brie și Rareș Mihășan au avut 23, respectiv 22 de puncte pentru CS Universitatea Cluj-Napoca. De cealaltă parte, cel mai bun jucător a fost Horia Dragoslav, care a înregistrat 21 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive.

CSU Știința București și-a depus candidatura drept una dintre favoritele la promovarea în Liga Națională. Trupa din capitală a câștigat la 40 de puncte duelul cu satelitul lui BC CSU Sibiu. Deși trupa de pe malul Cibinului s-a ținut bine în prima parte a meciului, totul s-a năruit în ultimele 2 sferturi. După 20 de minute, Știința conducea cu doar 7 puncte. În a doua parte, bucureștenii au ridicat nivelul defensiv și s-au impus cu 53-20 pentru a stabili scorul final de 101-61.

Armin Cane a flirtat cu un triple double. El a înregistrat 19 puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive. Și Jordan Taylor (18 puncte, 10 recuperări) și Anton Diaconescu (10 puncte, 10 recuperări) au avut câte un double double. MVP-ul sibienilor a fost Sebastian Costeiu (19 puncte, 7 recuperări).

Ultimul meci al zilei a reprezentat un duel între două trupe din capitală. CNAV Eagles București și CS Agronomia București. Oaspeții s-au impus cu 92-64. Eagles au început bine partida și au condus cu 18-15 după primul sfert, însă Agronomia nu a mai pierdut niciun act până la final (27-17, 29-14 și 21-15) pentru a obține prima victorie stagională.

Arnold Stoicescu a fost MVP-ul partidei cu 18 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive. Din tabăra adversă s-a remarcat Dimitris Rasty cu 14 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive.

În prima etapă a Ligii 1 mai sunt două meciuri de disputat. Este vorba despre duelurile ACS Ralph Brașov – CSU CSM LPS 2 Oradea (20 noiembrie) și CS Universitatea Craiova – ABC Laguna București (25 noiembrie).

*foto: Facebook/CSM Târgu Mureș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!