Stiri Liga I Masculin

Liga 1: CSU Știința București și CS Agronomia se impun în debutul etapei a doua

Liga 1: CSU Știința București și CS Agronomia se impun în debutul etapei a doua

Runda a doua din Liga 1 la baschet masculin a debutat sâmbătă (13.11) cu două partide la București, ambele câștigate de gazde.

CSU Știința București a trecut categoric de CS Politehnica Iași, 137-68, pentru a doua victorie stagională și asemenea primei etape, și acum cu depășirea pragului de 100 de puncte marcate.

Galben-negrii au avut un avantaj consistent după sfertul inaugural (37-16), mărindu-și ecartul până la pauza mare, unde s-a intrat cu 65-30.

Parțialul al treilea a consemnat și cele mai multe puncte înscrise de Știința, 44, încasând în schimb doar 11. Într-un final s-a terminat 137-68 și bucureștenii trec la 2-0 bilanț, în timp ce Politehnica Iași încasează al doilea eșec stagional.

Andrei Oinaru (23 de puncte, 9 recuperări) și Anton Diaconescu (19 puncte, 14 recuperări, 8/10 din acțiune) s-au remarcat din tabăra învingătorilor, în care toți sportivii utilizați au înscris cel puțin un coș. Pentru ieșeni Horia Dragoslav a fost principalul marcator, cu 31 de puncte.

În celălalt meci al zilei, CS Agronomia a învins ACS NN Ulisse București cu 78-55 după ce și-a adjudecat fiecare parțial al disputei.

Agronomia s-a desprins la patru posesii după sfertul inaugural (24-12), diferența urcând la cel mult +18 în prima repriză, iar la pauză a fost 44-27.

Nou-înființata NN Ulisse a recuperat puțin din dezavantaj pe parcursul sfertului al treilea (49-36), dar CS Agronomia a revenit și a mers la +20 până la finalul parțialului, 63-43.

O diferență între 16 și 20 de puncte s-a menținut în prima jumătate a ultimului sfert (69-51), la final Agro Squad impunându-se cu 78-55. Asemenea Științei București, și CS Agronomia bifează a doua victorie în campionat și are 2-0 bilanț, în timp ce ACS NN Ulisse București coboară la 0-2.

Adrian Oprea a reușit un double-double (18 puncte, 11 recuperări) pentru Agronomia, iar de la NN Ulisse s-a evidențiat Luca Petcu (15 puncte, 3/4 de la 3).

Runda a doua continuă duminică și luni, cu următorul program:

Duminică (14.11): CSM CSU 2 Oradea – CS Universitatea Craiova – ora 11.00

CS Universitatea Cluj-Napoca – BC CSU 2 Sibiu – ora 12.00

ABC Laguna București – ACS Ralph Brașov – ora 16.00

Luni (15.11): CSM Târgu Mureș – ACS CNAV Eagles București – ora 16.00

 

*foto: arhivă Facebook Știința București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!