Stiri Liga I Masculin

Liga 1 - Începe turneul de promovare

Liga 1 - Începe turneul de promovare

Ultimele partide la nivel de seniori în sezonul 2021/2022 al baschetului masculin românesc au loc în perioada 3-5 iunie la Târgu Mureș, unde se dispută turneul de promovare în LNBM. Primele patru clasate din Liga 1 luptă pentru accederea în Liga Națională.

Trei dintre participante au drept de promovare, iar BC CSU 2 Sibiu nu va putea evolua în LNBM în cazul în care termină pe prima sau a doua poziție turneul de la Târgu Mureș. Celelalte trei echipe, CSM Târgu Mureș, CSU Știința București și Laguna București au avut mediile ofensive cele mai bune în sezonul regulat, Mureșul și Știința chiar cu peste 100 de puncte marcate pe întâlnire.

Favoritele la promovarea în Liga Națională sunt CSM Târgu Mureș și CSU Știința București, aceste două grupări fiind cele care au dominat în totalitate stagiunea în Liga 1. Ambele au terminat cu câte un eșec în 22 de partide, în turul campionatului impunându-se bucureștenii, iar în retur mureșenii, cei din urmă la o diferență mai mare astfel că au terminat primii sezonul regulat.

Mureșul, Știința și Laguna se bazează și pe câțiva jucători cu experiență pe lângă cei tineri, astfel că în Liga 1 au jucat în acest sezon nume precum Alin Borșa, Goran Martinic, Szabolcs Santa (toți CSM Târgu Mureș), Armin Cane, Jordan Taylor (ambii la Știința București), Radu Paliciuc, Bogdan Stăncuț sau Iulian Orbeanu (toți Laguna București).

De altfel, în lotul fiecărei formații menționate anterior se află și străini, la Mureș fiind un american (KC Ross-Miller), la Știința doi americani (Cane și Taylor), iar în lotul Lagunei sunt doi sârbi (Ilija și Luka Stefanovic).

În privința tuturor jucătorilor angrenați la acest turneu de promovare, cea mai mare medie de puncte i-a aparținut lui Goran Martinic în sezonul regulat, baschetbalistul lui CSM Târgu Mureș având 20.7 puncte. Lider la recuperări a fost tot un jucător de la Mureș, Szabolcs Santa, cu 12.2, iar Armin Cane de la Știința București a aduna în medie 7.5 pase decisive.

Cinci jucători au avut procentaje de peste 40% din spatele arcului de cerc, respectiv câte doi de la Mureș (Vlad Nistor și Goran Martinic), tot doi de la Laguna (Radu Paliciuc și Luka Stefanovic), plus David Oprea de la Știința.

Programul turneului de promovare:

Vineri, 3 iunie

  • Ora 17:00 - CSU Știința București – ABC Laguna București
  • Ora 19:30 - CSM Târgu Mureş – BC CSU 2 Sibiu

Sâmbătă, 4 iunie

  • Ora 17:00 - BC CSU 2 Sibiu – CSU Știința București
  • Ora 19:30 - ABC Laguna București – CSM Târgu Mureş

Duminică, 5 iunie

  • Ora 17:00 - ABC Laguna București – CSU 2 Sibiu
  • Ora 19:30 - CSM Târgu Mureş – CSU Știința București

Toate meciurile sunt disponibile în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș – Marosvásárhelyi VSK

1 comentariu la aceasta stire:
  • Norbertinho :

    Interesant
    Cred ca va fi o lupta interesenta.Ramane de vazut daca Sibiu va aduce din prima echipa jucatori,chiar daca nu au drept de promovare,respectiv mi se pare ca Laguna are sanse mai bune decat arata rezultatele directe cu celelalte echipe de la turneul de promovare. Tg Mures pare favorita si pentru ca joaca acasa.

    cu 1 an în urmă (03.06.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!