Stiri Liga I Masculin

Liga 1 Masculin. CN Aurel Vlaicu și Agronomia completează careul de ași al competiției

Liga 1 Masculin. CN Aurel Vlaicu și Agronomia completează careul de ași al competiției

Luni, 9 martie, s-au disputat mai multe partide în Liga 1 Masculin, printre care și meciurile formațiilor care se luptau pentru accederea în semifinalele competiției. Astfel, CN Aurel Vlaicu a reușit să treacă de CS U Cluj, iar Agronomia de echipa a doua a Sibiului.

Ambele formații au trecut cu 2-0. CN Aurel Vlaicu a câștigat pe teren propriu, scor 92-58, după ce în partida tur s-a impus cu 82-72. În ambele meciuri MVP a fost pivotul Nicu Ciucă (15 puncte și 20 de recuperări, respectiv 22 de puncte și 14 recuperări). De asemenea, Andrei Pascal a marcat 22, respectiv 14 puncte, în timp ce Octavian Șerbănescu a înscris 16, respectiv 21 de puncte.

De partea cealaltă, s-au remarcat în meciul tur Mihnea Brie (22 de puncte, 11 recuperări) și Gabriel Burlacu (20 de puncte), respectiv Rareș Mihășan în partida retur, cu 17 puncte.

 De partea cealaltă, duelurile au fost mult mai echilibrate în ceea ce privește dubla dintre Agronomia și CSU Sibiu 2. La bucureșteni evoluează Wilhelm Brosser și Dragoș Gheorghe, foști jucători ai Sibiului, în timp ce în echipa satelitului s-au aflat Radu Paliciuc, Robert David Stan și David Engi.

În prima partidă Agronomia s-a impus cu 87-78. Wilhelm Brosser a marcat atunci 25 de puncte, Șerban Preda 18, în timp ce Adrian Oprea și Filip Macavei câte 17 puncte. De partea cealaltă, Radu Paliciuc a strâns 28 de puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive, Robert Stan și David Engi fiecare câte 13 puncte.

În partida jucată marți, 10 martie, la Sala Transilvania, tot Agronomia a reușit să se impună, de data aceasta cu 80-74. Vlad Georgescu a fost cel mai bun marcator al sibienilor, cu 19 puncte. Paliciuc a reușit 16 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări, Sebastian Costeiu 14 puncte cu 9 recuperări iar David Engi 12 puncte. Pentru verzi s-au remarcat Filip Macavei, cu 24 de puncte și 6 pase decisive, și Willi Brosser, cu 23 de puncte. Ata în timp ce Dragoș Gheorgh a marcat 5 puncte cu 14 recuperări.

CNAV și Agronomia sunt așteptate în faza semifinalelor de Rapid București și satelitul celor de la U-BT Cluj. Ultima echipă nu are însă drept de promovare în LNBM. Astfel, două din cele trei formații bucureștene vor juca barajul pentru promovare, împotriva ultimelor două clasate din Grupa Albastră a Ligii Naționale.

*foto: facebook Agronomia Baschet – Agro Squad

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!