Stiri Liga I Masculin

Liga 1 masculin. Turneul final al sateliților începe marți la Sibiu

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.05.2018

BC CSU 2 Sibiu găzduiește turneul final al sateliților din Liga 1 de baschet masculin în perioada 22-24 mai, la sala Transilvania. Alături de gazde mai participă CS Dinamo 2 București, BCMU FC Argeș 2 Pitești și BC Timba 2 Timișoara.

Cele patru echipe vor juca fiecare cu fiecare, iar la final se va întocmi clasamentul. În faza de calificare cei patru sateliți au fost în grupe separate, unde au jucat și cu echipe de sine stătătoare. Primii doi sateliți din cele 4 grupe au mers mai departe în faza semifinală, cu tot cu rezultatele directe din prima fază. Timba 2 a luptat cu concitadina BC SCM 2 și cu CSU CSM LPS 2 Oradea pentru calificarea în faza a doua. Satelitul sibian a fost în grupă cu BC Mureș 2 și U BT 2 Cluj. Dinamo 2 a jucat cu Steaua CSM Eximbank 2 și SCMU 2 Craiova în prima fază, iar BCMU FC Argeș 2 a întâlnit sateliții Politehnicii Iași și Phoenix Galați.

BC CSU 2 Sibiu și BC Timba 2 Timișoara au fost în grupa III-C în faza semifinală, alături de BC SCM 2 Timișoara și BC Mureș 2. Mureșenii s-au retras, iar alb-violeții de pe Bega nu au emis pretenții de calificare la turneul final. În grupa IV-C, BCMU FC Argeș 2 Pitești și CS Dinamo 2 București au luat fața sateliților Stelei și Politehnicii Iași.

Sibienii au câștigat ambele partide cu Timba 2 în grupa semifinală. A fost 87-47 pentru BC CSU 2 la Timișoara și 119-61 la returul de pe propriul teren. BCMU FC Argeș 2 Pitești și CS Dinamo 2 și-au împărțit victoriile în faza semifinală, cu ambele echipe câștigând pe propriul teren. Piteștenii s-au impus cu 99-76, iar bucureștenii, cu 85-50.

Echipele sunt obligate să aibă pe foaia de joc cel puțin 6 jucători sub 21 de ani. Este obligatorie prezența unui român sub 21 de ani în teren pe toată durata partidei. Nerespectarea acestei reguli se sancționează cu forfait tehnic. Jucătorii de la prima echipă au drept de joc la turneul final al sateliților doar dacă au jucat în minim 5 partide din fazele anterioare.

Locul 1 la turneul final al sateliților va beneficia de „reducerea taxelor către FRB în sezonul 2017-2018 cu 20% din cuantumul taxelor către FRB pe care le va avea de plătit echipa de LNB pentru sezonul următor”. Locul 2 va primi 15%, locul 3 va avea 10%, iar locul 4 va beneficia de 5%.

Programul turneului final al echipelor satelit:

Etapa 1, 22 mai

BC CSU 2 Sibiu – CS Dinamo 2 București, ora 13:00

BCMU FC Argeș 2 Pitești – BC Timba 2 Timișoara, ora 15:00

Etapa 2, 23 mai

CS Dinamo 2 București – BCMU FC Argeș 2 Pitești, ora 13:00

BC Timba 2 Timișoara – BC CSU 2 Sibiu, ora 15:00

Etapa 3, 24 mai

BC Timba 2 Timișoara – CS Dinamo 2 București, ora 11:00

BC CSU 2 Sibiu – BCMU FC Argeș 2 Pitești, ora 13:00

BC CSU 2 Sibiu a câștigat sezonul trecut turneul final al sateliților, în fața piteștenilor. Formația secundă a BCMU s-a impus în 2016. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!