Stiri Liga I Masculin

Liga 1: Rezultatele etapei cu numărul 9

Liga 1: Rezultatele etapei cu numărul 9

În perioada 22-23 ianuarie s-au disputat patru partide din cadrul etapei a 9-a a Ligii 1 la baschet masculin, trei întâlniri fiind programate la București. Runda a consemnat și primul succes stagional pentru NN Ulisse București, în duelul singurelor formații fără victorie până atunci.

Iată rezultatele rundei cu numărul 9:

  • Laguna București – BC CSU 2 Sibiu 77-75

„Rechinii” au fost conduși în primele șase minute, după care au revenit și au terminat sfertul inaugural cu 18-11, diferența urcând cel mult la +12 pe parcursul primei reprize și la cabine s-a intrat cu 39-32. Iulian Orbeanu a fost precis din acțiune la 51-38 și Luka Stefanovic a dus Laguna la 55-38, scor de la care Sibiul a terminat al treilea sfert cu un run de 11-0. Oaspeții chiar au preluat conducerea la 63-62 și apoi au egalat în câteva rânduri, duelul fiind decis de coșul marcat de Radu Mihai David.

Principalii marcatori: Luka Stefanovic (24 de puncte, 9 recuperări) / Anton Rotaru (24 de puncte, 5/10 de la distanță)

  • CS Universitatea Cluj-Napoca – CS Agronomia București 82-72

Agronomia și-a adjudecat primul sfert (22-13) și avea +15 la un moment dat în al doilea parțial, însă clujenii s-au apropiat în primă fază la 37-35, iar apoi au preluat conducerea cu 39-37 pe finalul primei reprize. Ardelenii n-au fost conduși niciodată în continuarea meciului și au mers cel mult la 75-64, diferența fiind la final de zece puncte.

Principalii marcatori: Rareș Mihășan (21 de puncte, 8 recuperări) / Adrian Oprea (21 de puncte, 12 recuperări)

  • CNAV Eagles București – CS Universitatea Craiova 73-92

Oltenii au marcat cel puțin 21 de puncte în fiecare sfert al meciului și au bifat 60 de puncte din paint. Craiova nu s-a aflat deloc în dezavantaj pe tabelă, forțându-și adversara să piardă de 32 de ori posesia. Acest duel a adus diferența cea mai mare de scor la final în etapa a 9-a.

Principalii marcatori: David Anghel (16 puncte, 9 recuperări, 8 pase decisive) / Iulian Corneanu (26 de puncte, 15 recuperări)

  • NN Ulisse București – ACS Ralph Brașov 72-70, după o repriză de prelungiri

Brașovenii au avut peste 10 puncte în față pe parcursul primului sfert și la pauză au intrat cu 36-29. Ulisse a venit cu o serie bună la un punct în urmă (36-35) și a preluat conducerea la 43-42, însă tot oaspeții au încheiat mai bine parțialul al treilea (50-45). Trupa din capitală a revenit de la -10 și Armin Macarie a împins jocul în prelungiri (64-64), repriza suplimentară terminându-se cu liberele precise ale lui Robert Jărcălău și Ulisse a bifat primul succes stagional.

Principalii marcatori: Armin Macarie (18 puncte) / Ovidiu Stochici și Sergiu Souca (ambii 23 de puncte)

Clasamentul este condus în continuare de CSM Târgu Mureș (8-0), care n-a jucat derby-ul cu Știința București în această etapă și pe următoarele două locuri se află Laguna și Agronomia București, cu 7-2 și 6-3 bilanț.

*foto: Facebook Brădeanu Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!