Stiri Liga I Masculin

Liga 1: Turneul de promovare va avea loc la Târgu Mureș

Liga 1: Turneul de promovare va avea loc la Târgu Mureș

Sezonul regulat al Ligii 1 la baschet masculin se apropie de final, rămânând o singură rundă de disputat și câteva dueluri restante, pentru ca ulterior să aibă loc turneul de promovare. Locația pentru întâlnirile care o să decidă cele două promovate a devenit cunoscută.

Târgu Mureș va fi gazda turneului de promovare în sezonul 2021-2022, confruntările urmând să se dispute în perioada 3-5 iunie în Sala Sporturilor din localitate.

La acest turneu se cunosc deja formațiile calificate, fiind vorba despre CSM Târgu Mureș, CSU Știința București, Laguna București și BC CSU 2 Sibiu. Primele două menționate sunt principalele favorite la promovarea în Liga Națională de Baschet Masculin.

Se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare, programul exact al meciurilor urmând să fie anunțat în perioada următoare.

CSM Târgu Mureș a încheiat deja sezonul regulat, jucând în devans în ultima etapă cu Agronomia București și a câștigat cu 88-48 în capitală. Mureșenii au avut un bilanț de 21 de victorii și un singur eșec.

Restul meciurilor din ultima etapă a sezonului regulat vor avea loc în perioada 19-22 mai, pe lângă acestea fiind programate și ultimele partide restante în această stagiune.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș – Marosvásárhelyi VSK

3 comentarii la aceasta stire:
  • mosu :

    ?
    BC CSU 2 Sibiu are drept de promovare?

    cu 1 an în urmă (18.05.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      evident ca nu, dar datorita faptului ca a avut un sezon regulat peste al altor echipe a obtinut calificarea la acest TF.

      cu 1 an în urmă (18.05.2022)
    Raspunde
  • Bihor :

    promovare
    logic si normal ar fi sa nu participe la turneul final, neavand drept de promovare
    e o situatie identica cu cea de la fotbal, anume participarea la barajul de promovare a lui csa steaua, caz in care echipa respectiva nu a fost admisa sa participe la baraj, desi terminase pe locul 4
    prin participarea echipelor secunde in sezonul regular se atinge principalul scop, acela de a permite jucatorilor care sunt in anticamera primei echipe, dar nu prind prima echipa sau sunt folositi foarte putin, sa aiba meciuri in picioare, sa fie rodati si monitorizati de cluburile lor ... sezonul regulat le-a asigurat 22 de meciuri, practic ar mai fi vorba doar de alte 3 meciuri in plus ...
    pe de alta parte, turneul final sau meciurile de baraj sunt total diferite de sezonul normal, scopul acestora fiind strict de a stabili ecipele care promoveaza, ori e un nonsens (atat sportiv, cat si de logica) sa participe la lupta pentru promovare cineva care oricum nu poate promova
    ca o lipsa de logica a federatiei, ne punem intrebarea ce s-ar fi intamplat daca, la sfarsitul sezonului normal, in primele 4 locuri ar fi fost 3 echipe secunde care s-ar fi "luptat" pentru cele 2 locuri promovabile!

    cu 1 an în urmă (18.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!