Stiri Liga I Masculin

Liga 1: Victorii pentru Laguna București și CN Aurel Vlaicu în etapa a 11-a

Liga 1: Victorii pentru Laguna București și CN Aurel Vlaicu în etapa a 11-a

Laguna București și CN Aurel Vlaicu Eagles București au câștigat duelurile de duminică, 13 februarie, cu CSM CSU 2 Oradea și NN Ulisse București, din cadrul etapei a 11-a a Ligii 1 la baschet masculin.

Ziua de baschet a fost deschisă de derby-ul dintre Laguna București și CSM 2 Oradea, câștig de cauză având formația din capitală. „Rechinii” au câștigat primul sfert cu 25-14 și conduceau la pauză cu 48-33. Ecartul a scăzut cel mult la 8 puncte apoi în debutul celui de-al treilea sfert, după un run de 7-0 al bihorenilor, dar Luka Stefanovic și-a dus echipa ulterior la 66-48.

În ultimul sfert s-a intrat cu +15 pentru Laguna, Oradea apropiindu-se la două posesii printr-o triplă semnată de Novac-Iuhas la 74-68. Ilija Stefanovic a urcat diferența la 83-73 cu mai puțin de un minut până la final, în cele din urmă gazdele impunându-se cu 85-76.

Luka și Ilija Stefanovic au fost principalii marcatori din tabăra învingătorilor, cu 26 și 20 de puncte, Ilija trecându-și în cont și 18 recuperări. Enzo Vescan a reușit cea mai bună prestație a carierei în Liga 1, cu 32 de puncte și 7 recuperări.

Laguna București trece la 9-2 bilanț și o să joace etapa viitoare cu CSU Craiova. Oradea coboară la 5-4 și o să primească vizita lui Ralph Brașov.

CNAV Eagles face diferența în repriza secundă

Duelul bucureștean dintre CN Aurel Vlaicu Eagles și NN Ulisse a fost adjudecat de gazde, care aveau 24-14 după sfertul inaugural, însă până la pauză ecartul s-a strâns și era de o singură posesie, 35-33.

Ulisse a preluat conducerea pentru câteva atacuri și apoi Eagles a venit cu un run de 9-0, de la 41-41 făcându-se 50-41 la finalul sfertului al treilea. Tot opt puncte a încasat și în ultimul sfert formația antrenată de Cristian Teodorescu, diferența în cele din urmă fiind de 15 puncte, scor 64-49.

David Anghel a terminat cu 22 de puncte (3/7 de la distanță) și 6 recuperări, fiind principalul marcator al echipei CN Aurel Vlaicu Eagles. De la NN Ulisse cel mai bun marcator a fost Luca Petcu (12 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții).

CNAV Eagles ajunge la 2-9 bilanț în campionat și o să joace pe terenul Agronomiei București, în timp ce NN Ulisse coboară la 1-9 și va evolua la Târgu Mureș în cadrul etapei următoare.

*foto: Facebook Baschet Club Laguna Sharks

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!