Mvp-ul etapei
Jordan Swopshire
Jordan Swopshire
Minute 30:00
Puncte 38
Pase decisive 2
Recuperari 18
Eficienta 45
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga I Masculin

Liga 1: Victorii pentru U Cluj, Știința București și BC CSU 2 Sibiu în cadrul etapei a 7-a

Liga 1: Victorii pentru U Cluj, Știința București și BC CSU 2 Sibiu în cadrul etapei a 7-a

Etapa a 7-a a Ligii 1 la baschet masculin a programat patru partide în cursul zilei de duminică, 9 ianuarie, pe lângă derby-ul dintre CSM CSU 2 Oradea și CSM Târgu Mureș jucându-se partide și la București respectiv Craiova.

Ziua a fost deschisă de duelul CNAV Eagles București - CS Universitatea Cluj-Napoca, formația din capitală fiind cea care a condus după sfertul inaugural, 32-23. Ardelenii au replicat cu un parțial de 24-9, pentru ca apoi la finalul sfertului al treilea să conducă cu 68-59. Universitatea a rupt total echilibrul în prima parte din ultimele 10 minute, când s-a ajuns la 76-61, apoi la 81-61, clujenii impunându-se cu 88-74.

Patru titulari ai Clujului au terminat în double figures, remarcându-se în mod special Mihnea Brie (29 de puncte, 24 de recuperări, 5 intercepții). Pentru Eagles principalul marcator a fost David Anghel (20 de puncte, 4 pase decisive).

Știința continuă șirul victoriilor

CSU Știința București n-a avut probleme deloc cu NN Ulisse București și galben-negrii au marcat 59 de puncte până la pauză. Sfertul al treilea a adus un parțial de 30-8, diferența fiind de +50 între echipe, iar în ultimul sfert ecartul a continuat să urce, Știința câștigând într-un final cu 113-47. Învingătorii au terminat până acum fiecare meci în Liga 1 cu cel puțin 100 de puncte marcate și au 6-0 bilanț în campionat.

Cu excepția lui Alin Olaru, care n-a evoluat, toți jucătorii de la Știința au punctat, lider fiind Jordan Taylor (18 puncte, 12 recuperări). Pentru Ulisse cel mai bun marcator a fost Rareș Sava (16 puncte, 2/5 de la distanță).

CSU 2 Sibiu vine pe podiumul ligii

În fine, ultimul meci al zilei s-a jucat la Craiova, unde CS Universitatea a primit vizita formației secunde a celor de la CSU Sibiu. Trupa de pe malul Cibinului avea peste 20 de puncte în față la pauză, 44-21, ecart ce a crescut la +30 după sfertul al treilea. Vizitatorii au condus cu 76-39 în ultimul sfert, de unde Craiova a prins un run de 12-2 și în cele din urmă Sibiul a câștigat cu 80-52.

Bogdan Bădițașcu a fost cel mai bun marcator al sibienilor, cu 16 puncte, în double figures fiind alți patru sportivi. De la olteni singurul cu cel puțin 10 puncte în cont a fost Elvis Lăpădat, care a strâns și 6 recuperări.

Ultimul meci al rundei se joacă luni seara, 10 ianuarie, între Laguna București și CS Agronomia București, de la ora 19.30. Partida dintre Ralph Brașov și Politehnica Iași va fi recuperată pe 19 februarie.

*foto: u-cluj.ro (Brădeanu Photography)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!