Stiri Liga I Masculin

Liga 1M. Dimitris Rasty: „Obiectivul nostru este calificarea în Liga Națională”

Paul Olar

Paul Olar
12.05.2015

Calificată la Turneul Final al Ligii I, gruparea Știința București are planuri mărețe. Asemenea ediției precedente, trupa lui Eugen Ilie ținteștepromovarea în primul eșalon baschetbalistic al țării.

Dimitris Rasty, componentul formației din capitală, a acordat un interviu site-ul Total Baschet, cu ocazia căruia a vorbit despre viitoarea competiție. Extrema evidențiază un moral pozitiv, spunând că Știința poate obține rezultate neașteptate.

Cum ai caracteriza sezonul avut de Știința până la ora actuală?

Un sezon reușit din toate punctele de vedere, chiar dacă parcursul nostru din campionat nu a fost cel așteptat. Am găsit la Știința București o adevărată familie care m-a ajutat să cresc nu numai ca și sportiv, dar și ca persoană. Pe această cale aș vrea să îi mulțumesc domnului antrenor Eugen Ilie pentru toată munca depusă, încrederea și răbdarea avută. Dânsul a crezut în mine chiar și atunci când eu nu o mai făceam și îmi doresc ca la finalul turneului să fie mândru de ce a realizat.

Ce vă propuneți la Turneul Final?

Obiectivul nostru este calificarea în Liga Națională.

Există vreo favorită la turneul de la Galați?

Favoritele sunt echipa gazdă, Phoenix Galați, respectiv Dinamo București, și le felicit pentru acest statut. Respectăm cei trei adversari, dar nu ne este frică de nimeni. Suntem echipa capabilă să producem surpriza la acest turneu.

Cât de benefică a fost stagiunea curentă pentru tine, având șansa de a evolua alături de baschetbaliști experimentați precum Cristi Crăciun sau Angel Santana?

Toți jucătorii sunt experimentați și am avut de învățat de la fiecare în parte câte ceva. Nu a existat vreunul din jucătorii mari care să nu mă fi luat deoparte și să îmi explice cel puțin o fază unde am greșit. De obicei, cei care au cea mai mare grijă ca eu să fac totul la maxim sunt Vasile Ștefan, Iulian Corneanu și Mihai Văcărescu. Deseori sunt greu de mulțumit toți trei.

Ai participat și la Turneul Final U20, acolo unde ai primit distincția de MVP. Cum ți s-a părut competiția și ce înseamnă respectivul titlu?

Sunt onorat că am obținut titlul de MVP la U20, dar nu îl merit pe deplin. Aproape tot greul din teren a fost dus de Bobe Nicolescu. 

*Foto: Facebook Știința București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!