Stiri Liga I Masculin

Liga I, TSF Seria 1 – BC Miercurea Ciuc și Știința București se impun în ziua secundă a turneului

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.05.2014

Ziua a doua a turneului semifinal din Liga I de Baschet organizat la Miercurea Ciuc s-a încheiat cu o victorie a gazdelor în fața celor de la CSU Galați în timp ce Știința București a trecut de CSU Asesoft Kaproni Ploiești.

În primul meci al zilei, CSU Știința București învins cu mari emoții satelitul campioanei, CSU Asesoft Kaproni Ploiești. Partida dintre cele două formații a fost una extrem de echilibrată care s-a decis pe final. În prima parte, Știința a părut să fie echipa care conduce jocul și chiar a reușit să se desprindă și la mai mult de 3 posesii însă ploieștenii eu revenit. Echilibrul s-a păstrat și după pauză. Cu 5 minute înaintea ultimului fluier, CSU Asesoft Kaproni avea un avans minim, 72-73. Știința a reușit să treacă în față datorită lui Grigore Vasilescu care a jucat perfect pe final. În ultimul minut, Vlad Dumitrescu a dus formația ploieșteană în avantaj, 80-81 însă acela a fost ultimul punct marcat de satelitul Asesoftului. Santana și același Vasilescu au închis tabela pentru un 84-81 în favoarea Științei.

Remarcații partidei:

Știința: Grigore Vasilescu 18 puncte, 7 recuperări; Angel Santana 18 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive; Mihai Văcărescu 13 puncte și 5 recuperări.

Asesoft Kaproni: Adrian Movileanu 21 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive; Vlad Dumitrescu 20 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive; Ștefan Neagu 13 puncte și 5 recuperări.

În meciul doi al zilei, formația gazdă, BC Miercurea Ciuc, a avut o misiune mai facilă în fața celor de CSU Galați. Harghitenii s-au impus la 7 puncte, scor 87-94 după ce pe parcursul partidei au avut un avans și de 25 de puncte. Gălățenii au redus din proporțiile scorului în ultimul sfert în care au marcat 33 de puncte și au primit doar 24. Echipa gazdă a profitat de avantajul terenului propriu și a avut procentaje din acțiune mai bune decât gălățenii.

Remarcații partidei:

Ciuc: Sabin Faur 26 de puncte și 8 recuperări și o pasă decisivă; Alin Borsa 20 de puncte, 14 recuperări și o pasă decisivă; Octavian Boian 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

Galați: Cristian Pricop 26 de puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive; Nicu Pieptanaru 15 puncte și 7 recuperări; Ciprian Popescu 15 puncte și 3 recuperări.

În ultima zi a turneului se vor duela CSU Asesoft Kaproni și BC Miercurea Ciuc respectiv CSU Știința București și CSU Galați. Vă reamintim că primele două echipe cu drept de promovare se vor califica pentru turneul final.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!