Stiri Liga I Masculin

Liga I, TSF Seria 1 – CSU Știința și Miercurea Ciuc merg în faza finală

Marius Petri

Marius Petri
18.05.2014

Turneul semifinal al seriei I din cadrul Ligii I de baschet masculin desfășurat în acest weekend la Miercurea Ciuc a ajuns la final. În ultima zi a competiției, CSU Știința s-a ridicat la înălțimea așteptărilor și a trecut fără probleme de CSU Galați, în vreme ce Asesoft Kaproni Ploiești a câștigat duelul pentru locul secund cu gazdele de la Perla Harghitei.

CSU Știința București vs. CSU Galați 100-61

În primul meci al zilei, gălățenii s-au aflat la conducere doar un minut și jumătate, după care baschetbaliștii din Capitală s-au distanțat încet, dar sigur, având 29-18 după 10 minute de joc. Avansul acestora a crescut simțitor în sfertul secund până la 25 de puncte, scor 57-32, Știința fiind aproape sigură de victorie la pauza meciului. Repriza a doua nu a adus nicio surpriză în desfășurarea partidei, care s-a încheiat cu succesul meritat al ilfovenilor la o diferență de aproape 40 de puncte, 100-61.

Remarcați:

CSU Știința: Bogdan Sandu – 19 puncte, 23 de recuperări; Vladimir Biasutti Vulpe – 28 de puncte, 4 recuperări; Cezar Bărăgău – 24 de puncte, 8 recuperări

CSU Galați: Alin Olaru – 22 de puncte, 5 recuperări; Nicu Pieptănaru – 12 puncte, 7 recuperări; Mircea Constantinescu – 11 puncte.

CSU Asesoft Kaproni vs. Perla Harghitei Miercurea Ciuc 84 – 73

Deși a fost un joc lipsit de miză din cauza faptului că ploieștenii nu au drept de promovare, ultima partidă a turneului organizat în Sala “Eross Zsolt” a fost una disputată. Gruparea-satelit a campionilor naționali a fost la cârma meciului pe toată durata celor patru sferturi, însă gazdele au depus eforturi pentru a se impune, ajungând la 1 punct handicap în debutul secvenței 3, și chiar egalând în minutul 22. Până la sfârșit, însă, Asesoft a reușit să se distanțeze și să se impună cu un avans de peste 10 puncte, 84-73.

Remarcați:

Asesoft Kaproni: Vlad Negoițescu – 26 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive; Vlad Dumitrescu – 16 puncte, 5 assist-uri; Andrei Ene – 17 puncte, 10 recuperări.

Miercurea Ciuc: Sabin Faur – 22 de puncte, 7 recuperări; Vlad Dogaru – 15 puncte; Andras Vita – 12 puncte, 7 recuperări.

Astfel, după un parcurs fără greșeală, CSU Știința București s-a calificat în faza următoare de pe primul loc al grupei, cu 3 victorii în 3 meciuri. La Turneul Final, formația din Capitală va fi însoțită de gazdele de la Perla Harghitei Miercurea Ciuc, care au încheiat seria pe locul al treilea, însă beneficiază de faptul că CSU Asesoft Kaproni nu are drept de promovare. Iată situația finală a Seriei I:

  Echipă Meciuri Victorii Înfrângeri Coșaveraj Puncte
1. CSU Știința București 3 3 0 260-204 6
2. CSU Asesoft Kaproni Ploiești 3 2 1 264-232 5
3. BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc 3 1 2 229-247 4
4. CSU Galați 3 0 3 223-293 3

*foto: Sportfoto Press

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!