Stiri Liga I Masculin

Liga1M – Miercurea Ciuc câștigă prima partidă în doar șase oameni

Marius Petri

Marius Petri
31.05.2014

BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc a înregistrat prima victorie din Turneul Final al Ligii 1 de baschet masculin desfășurat în acest week-end la Cluj-Napoca contra bucureștenilor de la Rapid, într-o partidă încheiată cu scorul de 65-60. Un fapt interesant al acestei confruntări este numărul de jucători folosit de către echipa harghiteană, la care au evoluat doar șase baschetbaliști, deși pe foaia de joc figurau 11 jucători.

În ciuda unei prestații cu doar 4 puncte înscrise, Alin Borșa a fost cel mai eficient echipier al ciucanilor, cu un indice al eficienței de 15 unități Pivotul a fost imperial în lupta sub panou, reușind 12 recuperări și un capac, la care a adăugat 3 pase decisive și 2 intercepții.

Unul dintre cei doi integraliști ai formației din Miercurea Ciuc, Octavian Boian, a fost principalul marcator al echipei, cu 17 puncte. Acesta a avut 6/9 la aruncările de două puncte, 5/7 la cele de la linia de fault și nicio triță reușită din 4 încercări. De asemenea, Boian a mai contribuit la victoria echipei sale cu 5 assist-uri, 4 recuperări și 2 intercepții.

Celălalt baschetbalist cu 40 de minute jucate în acest meci, Vlad Dogaru, și-a făcut simțită prezență prin 16 puncte puse pe tabelă, având procentaje de 70% (7/10) la aruncările din interiorul semicercului, 33% (2/6) la aruncările libere și 0% (0/3) la cele de la mare distanță. Dogaru a reușit un număr considerabil de recuperări, 7, și a fost liderul echipei sale la capitolul incercepții (4) și mingi pierdute (8), terminând astfel partida cu 12 unități la capitolul eficiență.

Ceilalți baschetbaliști care au intrat pe parchet pentru Miercurea Ciuc au avut și ei prestații bune. Astfel, Andras Vita a încheiat cu 10 puncte, 6 recuperări, 2 mingi castigate (14 la eficiență), Sabin Faur a acumulat 11 puncte și 7 recuperări pentru 5 unități la eficiență, în vreme ce Cristian Corneanu a înregistrat o linie statistică echilibrată, cu 7 puncte, 7 recuperări și 2 intercepții.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!