Stiri Liga I Masculin

Matei Constantinescu a reușit cea mai bună prestație a carierei în duelul cu CSM Târgu Jiu

Matei Constantinescu a reușit cea mai bună prestație a carierei în duelul cu CSM Târgu Jiu

Sâmbătă, 16 decembrie, s-au disputat nu mai puțin de șase meciuri din etapa a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Unul dintre ele s-a jucat la Târgu Jiu, acolo unde echipa din localitate a trecut de Laguna București cu 91 la 74, lăsând-o fără victorie pe gruparea din Capitală.

Succesul gorjenilor i s-a datorat, în mare măsură, lui Dimitrius Underwood, care a reușit primul triple-double al sezonului, adunând 17 puncte, 11 recuperări și 10 pase decisive în cele 35 de minute petrecute pe teren.

De partea cealaltă, cel mai bun jucător din lotul lui Milan Minic a fost tânărul Matei Constantinescu: 17 puncte, 3 pase decisive, o recuperare, o intercepție și +21 la eficiență.

În vârstă de 19 ani, Constantinescu s-a aflat în teren puțin peste 23 de minute și a avut un procentaj excelent al aruncărilor: 100% din interiorul semicercului (5/5), 67% de la distanță (2/3) și 100% de la linia de libere (1/1).

Pentru baschetbalistul de 1.88 metri, aceasta a fost cea mai bună prestație a carierei. În precedentele zece meciuri jucate în această stagiune, Constantinescu adunase 24 de puncte așa că sâmbătă, 16 decembrie, aproape că și-a dublat numărul de puncte înscrise în sezonul 2023-2024.

Matei Constantinescu a făcut pasul spre seniori în ediția precedentă și a rămas la Laguna București și în acest sezon, având medii de 3.7 puncte, 1.5 pase decisive și 1.0 recuperări.

Echipa lui Milan Minic are 11 înfrângeri în stagiunea actuală, fiind pe ultimul loc în grupa A.

*foto: Facebook – Matei Constantinescu

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Ma bucur
    Ca tineri jucatori care ne erau cunoscuti la nivelul seniorilor au ocazia sa isi arate calitatile.
    Acestia sunt principalui beneficiari ai regulii de 80 minute, pe langa ceilalti ro care joaca mai multe minute decat in sezonul trecut si mai putin cei consacratii care deja jucau circa 20 minute si acum joaca 25 minute sau chiar 30.
    La acestia din urma nu nr de minute este cel mai important, ci o eventuala modificare a rolului lor in cadrul echipei.

    cu 4 luni în urmă (17.12.2023) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Nu erau cunoscuti
    Am vrut sa spun...:))...am degetele cam groase.

    cu 4 luni în urmă (17.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!