Minute | 40:00 |
Puncte | 20 |
Pase decisive | 1 |
Recuperari | 14 |
Eficienta | 33 |
Astăzi, 11 ianuarie, U-BT Cluj-Napoca începe returul actualei stagiuni din EuroCup, iar campioana României are un bilanț de trei victorii și șase înfrângeri la prima participare în această competiție europeană.
Formația ardeleană primește vizita lui JL Bourg, grupare care a impresionat până acum în EuroCup. La conferință de presă organizată cu ocazia acestei partide, l-am întrebat pe Mihai Silvășan, antrenorul principal al alb-negrilor, cum evaluează decizia de a renunța la Basketball Champions League și de a participa în EuroCup și care sunt avantajele și dezavantajele participării în a doua competiție de sub egida Euroligii.
„E prea devreme să tragem linia, însă e total greșit să ne gândim la ce a fost anul trecut. Anul trecut a fost, a trecut, am avut performanțele pe care le-am avut dar, cu siguranță, nu putem trăi în trecut. Performanțele de anul trecut se datorează mai multor factori, printre care și norocul, și calitatea, și o grămadă de alte chestii însă nu trebuie să ne gândim o clipă la ce a fost anul trecut. Ar fi o mare greșeală”, a răspuns tehnicianul clujenilor.
De asemenea, Silvășan a declarat că, în EuroCup, contează mult mai mult constanța în joc, această competiție fiind ca un alt campionat în care echipa sa evoluează.
Referitor la diferența între Champions League și EuroCup, cu siguranță este o competiție total diferită, mult mai solicitantă din toate punctele de vedere. Practic este un alt campionat. Constanța este foarte importantă. Dacă nu reușești să rămâi constant și să joci bine meci de meci, nu prea poți avea rezultate. Noi nu am reușit acest lucru la un nivel înalt în turul EuroCup. Sperăm să schimbăm acest lucru în retur. Însă eu mă bucur că suntem în această competiție. Cred eu că pentru noi, pentru clubul nostru și pentru fani este un lucru pozitiv că putem vedea mai multe meciuri de calitate. Fanii pot vedea mai multe meciuri de calitate, mai multe echipe de calitate. Sper eu să rămânem cât mai mult în această competiție.
În continuare, antrenorul lui U-BT a fost întrebat dacă au existat jucători care și-ar fi manifestat dorința de a juca în Basketball Champions League, pentru a avea aceleași rezultate ca în stagiunea 2021-2022.
„Păi cine garanta că aveam aceleași rezultate?”, a întrebat Silvășan. „În Basketball Champions League, după șase meciuri, puteam fi eliminați, iar acum vorbeam doar de Liga Națională și, probabil, voi nu mai erați aici la conferința de presă. Basketball Champions League este total diferit. Anul trecut, repet, am avut și puțin noroc în ceea ce am reușit și că am obținut rezultatele respective. Contează foarte mult fiecare accidentare de la meci la meci. Deci chiar nu are sens să comparăm. Noi suntem extrem de bucuroși că suntem aici, ne-am dorit lucrul acesta, nu regretăm lucrul acesta și sper să rămânem cât mai mult în EuroCup.”
În sezonul 2021-2022, U-BT Cluj-Napoca a fost una dintre surprizele plăcute ale Basketball Champions League, ajungând până în sferturile de finală ale competiției, acolo unde a fost eliminată cu scorul de 2 la 1 de MHP Riesen Ludwigsburg.
*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball
CSM Târgu Jiu câștigă turneul final de promovare în Liga Națională de Basch...
Giannis Damalis, după revenirea lui CSM Târgu Jiu în prima ligă: „Este mome...
CSM Târgu Jiu câștigă turneul final de promovare în Liga Națională de Basch...
Giannis Damalis, după revenirea lui CSM Târgu Jiu în prima ligă: „Este mome...
2 comentarii la aceasta stire:
Din punctul meu de vedere
cu 2 ani în urmă (11.01.2023) Raspundeca spectator a cel putin 9 meciuri internationale, este o declaratie corecta ( mai putin primul pasaj, care vadeste prezenta unui limbaj de lemn ). Posibil alti sa aiba alta parere si anume ca BCL este mai puternica anul acesta ( asa este daca ne uitam ca exemplu doar la locurile ocupate in campionaul spaniol de echipele din BCL si EC ). Si de aici riscul de a avea numai 3 poate 6 jocuri internationale. Sa luam calea de mijloc sa spunem ca sunt doua competitii relativ egale, atunci e clar ca prefer sa vad mai multe jocuri.
Eh, dar aici intervine vechea vorba romaneasca care spune sa te intinzi cit iti este plapuma. Iar anul asta pina acum plapuma pare cam "neacoperitoare". Si cu asta sunt OK , daca hotarirea s-a luat impreuna cu sponsorii ( sa punem plural ?) si s-a decis sa fie un an de tranzitie. Ce imi este clar ? Faptul ca daca se doreste si PERFORMANTA , nu numai prezenta internationala, trebuie facut ceva ca plapuma sa fie mai mare in asa fel sa acopere macar 9 jucatori straini si/sau o banca de 12 jucatori VALOROSI ( inclusiv romani ). Numai cu un Cate nu se face primavara, dar nici performanta.
Ramine de vazut ce isi doreste clubul ( noi chibitii, in mare cam stim, ca vrem si performanta si spectacol ) si sa-si revizuiasca strategia. Spun revizuiasca in sensul de a o imbunatatii nu de a o schimba neaparat.
Concluzia sta in BUGET, dar si in OBIECTIVE asumate !
nu regret
cu 2 ani în urmă (11.01.2023) RaspundeCred ca, de departe, regretul nu ar fi un cuvant potrivit. Nu ai de ce sa regreti ca vrei sa te autodepasesti, chiar daca esuezi. Si suntem abia la jumatatea competitiei, adica sunt sanse reale sa urcam in clasament, si la cum am jucat in prima parte avem sperante. Desi exista si reversul, sa avem o jumatate de sezon si mai prost...dar pana la urma asta e sportul, cineva in fiecare an o sa fie pe ultimul loc.
Si ce s-a construit la Cluj, mi se pare un proiect sanatos, dar inevitabil vine si momentul cand hop-ul e ceva mai mare si poate asteparile noastre sunt peste realitate. Sunt convins ca intentiile tuturor din aceasta organizatie sunt spre performanta si daca s-au facut anumite greseli anul acesta, important e sa invatam din ele.
Si daca ne-am intins mai mult decat plapuma, sa facem cumva la anul sa marim plapuma sau sa ne infofolim mai bine :) Dar e important sa nu renuntam la obiective cat mai competitive si sa ramanem aici, intr-o competitie de top.
Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.
Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.
Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.
După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!