Stiri Liga I Masculin

Paliciuc cel mai eficient jucător al sezonului. Nicolae al turneului final!

Adrian Micinic

Adrian Micinic
03.06.2013

Cel mai eficient jucător al sezonului a fost Radu Paliciuc (foto), de la Steaua București. Fostul jucător al echipelor CSU Brașov și BC Mureș, alături de care a evoluat în primul eșalon, a totalizat 388 puncte de eficiență în 17 partide disputate. Astfel, a avut un coeficient de 22.82 pe meci.

Remarcabil este faptul că ierarhia eficienței a fost dominată de jucătorii Stelei. Alături de Paliciuc, podiumul ierarhiei individuale la această categorie a fost completat de Milos Petkovic (20.7), respectiv Filip Samojlovic (18.3).

Mădălin Nicolae a fost cel mai eficient jucător al turneului final de Liga I la baschet masculin - ediția 2012/13. Jucătorul Politehnicii Iași nu a reușit să-și ghideze echipa spre revenirea în primul eșalon baschetbalistic al țării.

În cele trei partide de la turneul organizat la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu din București, Nicolae a totalizat 86 puncte de eficiență. El a avut, astfel, o medie de 28.6 pe partidă și a stabilit cea mai valoroasă prestație individuală într-un meci de la turneul final. Jucătorul moldovenilor a avut 37 la eficiență în partida cu Știința București.

De notat că Mădălin, jucător cu experiență în Liga Națională, a fost al doilea marcator al turneului final cu un total de 71 puncte. Adică 23.6 în medie pe meci. El a avut 33 puncte în ultima zi, la meciul pierdut cu Știința București, scor 90-101.

Politehnica Iași a terminat turneul final pe ultimul loc, având 0-3 la acest eveniment.

Foto: Răzvan Păsărică (www.rpressport.ro) 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!