Stiri Liga I Masculin

Peter Olisemeka revine în România și va juca la o nou-promovată

Peter Olisemeka revine în România și va juca la o nou-promovată

Astăzi, 10 iulie, CS Vâlcea 1924 a anunțat numele primului jucător străin care se alătură lotului condus de Hristu Șapera. Este vorba de Peter Olisemeka, baschetbalist care a mai evoluat în România la SCM U Craiova și CSA Steaua București.

Originar din Lagos, Nigeria, Olisemeka are 2.06 metri și evoluează pe poziția 5. Acesta și-a început cariera în Cipru, la Apollon Limassol. După un sezon petrecut acolo, Olisemeka s-a transferat în Bulgaria, la Akademik Plovdiv.

Baschetbalistul în vârstă de 31 de ani a mai jucat pentru PGE Spojnia Stargard, Polpharma Starogard Gdansk, Union Tours Metropole Basket, ZZ Leiden, SCM U Craiova, CSA Steaua București și Donar Groningen.

În stagiunea 2022-2023, Olisemeka a evoluat atât pentru Steaua, cât și pentru Groningen. În România, a avut medii de 9.5 puncte și 8.6 recuperări, în timp ce, în liga BNXT, a adunat 4.7 puncte și 4.4 recuperări.

Pe lângă Peter Olisemeka, CS Vâlcea 1924 îi mai are în lot pe Modibo Diaby, Radu Vîrnă, Vladislav Solopa, Toni Rotaru, Nicolae Ciucă și Alexandru Burlacu. „Lupii Negri” au promovat în Liga Națională de Baschet Masculin la finalul sezonului 2022-2023, alături de Corona Brașov.

*foto: Facebook – SCM Craiova

1 comentariu la aceasta stire:
  • Ricardo :

    Olisemeka
    Pentru o nou promovata este o mutare foarte bună, îndrăzneață! Se încearcă un proiect de amploare acolo și alături de alta bou promovata, Corona Brasov vor sa facă o figura frumoasa încă din primul an. Veștile oficiale de la Rapid se lasă mult așteptate.....

    cu 9 luni în urmă (10.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!