Stiri Liga I Masculin

Rapid București a revenit în LNBM, după o pauză de 12 ani

Rapid București a revenit în LNBM, după o pauză de 12 ani

Rapid București a promovat în prima divizie a baschetului românesc, după o pauză de 12 ani. Giulșetenii au obținut această performanță după ce au reușit sâmbătă a patra victorie consecutivă la turneul de promovare, de data aceasta în fața celor de la CSU Târgu Mureș, scor 62-61.

Mureșenii au fost la conducere în mare parte din prima repriză, iar după 20 de minute formația condusă de George Trif se afla în avantaj, scor 35-32. Rapidiștii au intrat în avantaj la începutul sfertului 3, dar cele două echipe s-au succedat la conducere pe tot parcursul reprizei secunde. Giuleștenii au reușit însă un parțial de 9-0 pe finalul partidei prin intermediul căruia au transformat un dezavantaj de 5 puncte într-un avantaj de patru lungimi. Mureșenii au replicat cu o triplă, dar tabela a rămas nemișcată în ultimele două minute. 

Bogdan Sandu a reușit un double-double, cu 20 puncte, 19 recuperări, iar Alexandru Varga a marcat 13 puncte pentru rapidiști. În schimb, Goran Martinic a înscris 21 puncte cu 8 recuperări pentru CSU Tîrgu Mureș.

Rapid București a adunat astfel un palmares de 4-0 la turneul final disputant la Sala Olimpia și nu mai poate rata astfel promovarea în Liga Națională la baschet masculin. CSU Târgu Mureș a ajuns la 3-1 și urmează să dispute meciul decisiv pentru promovare cu CSM Ploiești, în ultima zi a turneului.

Rapidul a retrogradat din primul eșalon la sfârșitul sezonului 2008/09. Ultima partidă a giuleștenilor în prima divizie a fost o înfrângere la scor contra lui U Cluj, 106-32. (Vezi aici caseta tehnică a acelei partide)

*foto: facebook Rapid București - Alte Sporturi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!