Stiri Liga I Masculin

Rapid București revine spectaculos și o învinge pe CSU Sibiu, după prelungiri

Rapid București revine spectaculos și o învinge pe CSU Sibiu, după prelungiri

Etapa a 27-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin s-a încheiat cu duelul dintre CS Rapid București și CSU Sibiu. Deși erau conduși la 14 puncte înaintea ultimului sfert, giuleștenii au reușit să revină și apoi, în prelungiri, s-au impus cu 87 la 82.

Prima secvență s-a desfășurat sub spectrul echilibrului, cele două tabere mergând cap la cap până la final, când oaspeții conduceau cu 20 la 18. A urmat o perioadă mai bună a galben-albaștrilor și părea că aceștia și-au revenit după eșecul dureros cu U-BT Cluj-Napoca.

Avantajul a crescut la zece puncte până la pauză și apoi, în sfertul al treilea, diferența s-a mărit și mai mult, CSU Sibiu conducând cu 63 la 49. A urmat un ultim act dominat de către gazde, care au trecut peste șocul produs de accidentarea lui Tudor Șomăcescu, jucător ce a fost transportat cu targa în afara terenului.

Ultimele minute din timpul regulamentar au fost extrem de echilibrate și, după ce ardelenii s-au dus la 74-72, bucureștenii au răspuns prin Alex Hunter, care a izbutit coșul egalării. În prelungiri, elevii lui Tudor Costescu au continuat să evolueze mai bine și astfel și-au asigurat o nouă victorie: 87-82.

Liderii învingătoarei au fost Paulius Petrilevicius (18 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive), Alex Hunter (17 puncte, 8 pase decisive, 5 recuperări) și Sayeed Pridgett (25 de puncte, 4 recuperări, 7 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Marc Loving (20 de puncte, 8 recuperări), Mouha Barro (14 puncte, 5 recuperări), Nandor Kuti (14 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări), Jay Threatt Jr. (13 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive) și Pavlin Ivanov (11 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive).

Datorită acestui rezultat, CS Rapid București a depășit-o pe CSU Sibiu în clasament, ajungând la un bilanț de opt victorii și nouă înfrângeri. În schimb, oaspeții rămân cu 7-10 și cad pe poziția a șasea.

În ultima etapă a sezonului regulat, trupa din Capitală va primi vizita lui FC Argeș Basketball, în timp ce echipa din Sibiu va juca tot în București, împotriva lui Dinamo.

*foto: Răzvan Spechea/CSU Sibiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • didi.alex. :

    #uncuplubelea Rinkevicius &Treatt
    Pun pariu ca Sibiul nu mai câștigă nimic până la ultimul meci din acest sezon… nu cu Rinkevicius antrenor!

    cu 1 lună în urmă (31.03.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Păcat
    Mare păcat, ne-am bătut singuri.......
    Am câțiva vinovați (asta la nivel sportiv) dar prefer să mai aștept pentru concluzii
    ......

    cu 1 lună în urmă (31.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!