Stiri Liga I Masculin

Rapid s-a impus fără probleme în duelul cu Laguna Sharks

Rapid s-a impus fără probleme în duelul cu Laguna Sharks

Etapa cu numărul nouă din Liga Națională de Baschet Masculin a propus un nou duel bucureștean, de data aceasta între Laguna Sharks și Rapid. Jocul de sâmbătă, 18 noiembrie, din Conferința A s-a terminat cu un succes categoric de partea giuleștenilor, 75-51.

Laguna: Sa’eed Nelson, Stefan Mitrovic, Costin Șerbănescu, Thomas Smallwood, Vasile Odagiu

Rapid: Alterique Gilbert, Sayeed Pridgett, Matei Dorneanu, Paulius Petrilevicius, Ben Altit

Rapidiștii au intrat într-un run de 7-0 în primele trei minute ale partidei, perioadă în care au avut și două încercări precise de la linia de fault și Milan Minic a solicitat primul time-out. Diferența a devenit una formată din două cifre cu reușita lui Pridgett de la jumătatea sfertului inaugural, iar Petrilevicius a prelungit seria excelentă a Rapidului, Șerbănescu fiind cel care a marcat primele puncte ale Lagunei la 2-13. Gilbert, Dorneanu și Pridgett au contribuit pentru următoarele reușite ale grupării în alb-vișiniu (2-20), sfertul acesta fiind la discreția oaspeților în totalitate: 6-29.

Laguna a comis două faulturi în decurs de 57 de secunde, Petrilevicius fiind cel care a ajuns la linia de fault din partea Rapidului și curând diferența a trecut de 30 de puncte, 6-37. Nelson a continuat să fie rece din acțiune și Șomăcescu a marcat un coș ușor în tranziție, cu patru minute înaintea pauzei trecându-se pe tabelă primele puncte ale Lagunei în cel de-al doilea sfert (8-44). Blunt a ajutat echipa gazdă să atingă pragul celor 10 puncte marcate în prima repriză și până la intrarea la vestiare situația s-a modificat pentru 19-49.

Sfertul trei a adus o scădere în ofensiva Rapidului și după patru minute tabela a indicat 21-52, Constantinescu fiind găsit liber în căciulă pentru următoarele puncte ale întâlnirii. Petrilevicius a refăcut ecartul de peste 30 de puncte pentru scurt timp, după care Mitrovic a înscris de la distanță pentru 28-54 și actul acesta s-a încheiat cu 30-57, cele două formații contribuind pentru un parțial modest în privința reușitelor.

Patru puncte la rând au pus pe tabelă „rechinii” și Tudor Costescu a cerut time-out la 96 de secunde de la debutul sfertului patru. Mitrovic a răspuns după floater-ul precis din partea lui Șomăcescu și run-ul Lagunei s-a prelungit (37-59), baschetbalistul sârb fiind în continuare singurul în double digits din tabăra gazdelor. Gilbert a refăcut un ecart de peste 20 de puncte la jumătatea sfertului, 42-64, și de acolo Laguna nu a venit sub această bornă până la final, iar partida s-a încheiat cu 51-75.

Cu excepția lui Iannis Păduraru, intrat pe parchet în ultimul minut și jumătate, toți ceilalți rapidiști au punctat. Liderii echipei au fost Paulius Petrilevicius (15 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive), Sayeed Pridgett (14 puncte, 5 recuperări, 4 intercepții) și Toarlyn Fitzpatrick (13 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive).

Stefan Mitrovic (15 puncte, 6 pase decisive, 3/7 de la distanță) și Sandro Antunovic (11 puncte, 5 recuperări, 2 intercepții) au fost jucătorii în double digits ai Lagunei București.

În runda care deschide returul fazei inaugurale a campionatului, Laguna (0-8) va juca tot acasă cu CSO Voluntari, iar pe Rapid (7-1) o așteaptă o deplasare la Brașov.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!