Stiri Liga I Masculin

Rapid și Laguna propun ultimul duel bucureștean din prima fază a campionatului

Rapid și Laguna propun ultimul duel bucureștean din prima fază a campionatului

Rapid București și Laguna Sharks București vor fi adversare sâmbătă, 20 ianuarie, în etapa a 18-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida va fi ultima în prima fază a campionatului pentru cele două formații.

Duelul bucureștean va fi lipsit de miză, având în vedere că Rapid o să treacă în Top 10, iar Laguna va evolua mai departe în grupa 11-18. Înaintea meciului din etapa a 18-a a Conferinței A, giuleștenii au un bilanț de 10 victorii și 5 înfrângeri, în vreme ce „rechinii” au pierdut toate cele 15 meciuri disputate.

Rapid a arătat mult mai bine pe teren propriu în prima fază a Ligii Naționale, singurul pas greșit pentru formația lui Tudor Costescu fiind împotriva campioanei U-BT Cluj. Celelalte șase partide de acasă pentru giuleșteni s-au încheiat cu rezultate pozitive.

În plus, gruparea în alb-vișiniu vine după două runde în care a depășit suta. Mai întâi, pe 6 ianuarie, Rapid a învins-o cu 103-87 pe CSM Târgu Jiu, iar la o săptămână distanță s-a impus la Galați cu 106-74. În ambele partide echipa a avut cel puțin cinci jucători în double digits.

Meciul tur, din Arena de Baschet, s-a încheiat cu 75-51 în favoarea Rapidului, diferența fiind făcută încă din primul sfert. Paulius Petrilevicius a fost liderul învingătorilor cu 15 puncte, 5 puncte și 4 pase decisive, după 5/5 din acțiune și 5/7 la libere, iar Stefan Mitrovic a adunat cele mai multe puncte pentru Laguna, 15, alături de 6 pase decisive și 2 recuperări. Sârbul a părăsit între timp formația de pe ultimul loc, anunțul fiind făcut după meciul cu U-BT, din etapa a 17-a.

Rapid are o medie de 86 de puncte marcate pe teren propriu și încasează cu aproape 77 pe meci. În trei cazuri s-au aflat bucureștenii sub această medie de puncte primite. Laguna, de partea cealaltă, suferă pe plan defensiv pe teren străin, doar CSO Voluntari fiind cea care n-a marcat 80 de puncte împotriva „rechinilor”.

Statistica este dominată în mod autoritar de Rapid, Sayeed Pridgett (19.3 puncte, 5.3 pase decisive, 21.4 index la eficiență) și Thomas Smallwood (14.4 puncte, 6.9 recuperări, 13.5 index la eficiență) fiind liderii celor două formații.

Meciul din Sala Rapid va avea loc sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 18.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Club Laguna Sharks

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!