Mvp-ul etapei
Jordan Swopshire
Jordan Swopshire
Minute 36:53
Puncte 29
Pase decisive 1
Recuperari 12
Eficienta 27
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga I Masculin

Schimbări importante pe banca tehnică a lui Poli Iași

Eduard Popa

Eduard Popa
28.01.2018

antrenor poli iasi tenter

Schimbări importante vor avea loc pe banca tehnică a Politehnicii Iași începând de luna viitoare, potrivit surselor Total Baschet. Astfel, Ioannis Tsirogiannis va fi înlocuit din Copou iar în locul său va veni fostul jucător al lui U-BT Cluj Napoca, Branko Jorovic.

UPDATE 

Sursele Total Baschet au fost confirmate de pagina oficială de facebook a clubului moldovean. 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Jorovic a evoluat în 9 partide pentru U-BT Cluj-Napoca, timp în care a reușit să înscrie 9,1 puncte, cu 4,7 recuperări și 2,1 pase decisive. Din păcate pentru sârb, experiența sa la U-BT a fost de scurtă durată. El a stat numai două luni în Cluj, fiind nevoit să plece din cauza unei accidentări suferite într-o partidă cu CSM Steaua din 27 februarie, pierdută de clujeni pe teren propriu cu scorul de 76-72. Jorovic s-a accidentat atunci la tendonul lui Ahile, suferind o ruptură de ligament, motivă pentru care s-a văzut nevoit să renunțe la cariera profesionistă.

Baschetbalistul va avea și un ajutor de nădejde la Poli Iași la debutul său în antrenorat. Branko va fi ajutat la „Armăsari” de către fostul selecționer al României, Marcel Țenter, cel pe care l-a avut antrenor la U-BT Cluj. Potrivit surselor noastre, Țenter va veni la ieșeni în rolul de coordonator sportiv.

Schimbarea de pe banca tehnică a ieșenilor vine la mai puțin de două luni după ce contractul lui Ioannis Tsirogiannis a fost prelungit pe doi ani. Grecul a sosit în baschetul românesc la începutul sezonului 2016/2017, când a antrenat echipa de fete de la Iași. Când această formație s-a desființat, el a preluat frâiele echipei masculine, cu care a reușit promovarea în LNBM.

Problemele financiare, de efectiv și cele cu infrastructura sportivă au făcut ca experiența ieșenilor din actuala stagiune să fie una foarte bizară. Poli Iași a adunat până acum o singură victorie din 12 partide jucate, cu un singur meci jucat la Iași. Alte două partide considerate „pe teren propriu” au fost jucate de ieșeni la Galați, ambele pierdute cu CSM CSU Oradea, respectiv CSM Steaua.

Următorul duel pentru Poli Iași va fi în compania lui U-BT Cluj-Napoca. Partida, considerată acasă, se va desfășura la Arena de Baschet. Rămâne de văzut dacă până săptămâna viitoare se vor confirma informațiile noastre și cine va forma stafful tehnic al ieșenilor la următoarea partidă de LNBM. 

*foto: Andor Marton

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Bravo Iasi
    Astia nu au bani sa tina echipa in prima liga dar au bani sa il plateasca pe Tenter.

    cu 6 ani în urmă (28.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!