Mvp-ul etapei
Jordan Swopshire
Jordan Swopshire
Minute 36:53
Puncte 29
Pase decisive 1
Recuperari 12
Eficienta 27
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga I Masculin

Steaua a depăşit pragul de 100 de puncte cu "lanterna roşie" din Liga Naţională

Andrei Militaru

Andrei Militaru
24.01.2015

Steaua CSM Eximbank este performera etapei a 16-a din Liga Naţională de baschet masculin. Gruparea pregătită de Bavcevic a jucat excelent în partida cu "lanterna roşie" a campionatului, Universitatea Cluj Napoca, iar asta s-a văzut la final şi pe tabelă, care a consemnat victoria gazdelor cu 109-98 (35-23, 24-17, 36-28, 14-30).

Cu excepţia sfertului 4, care a fost controlat autoritar de clujeni, în restul timpului de joc steliştii au dominat la toate capitolele. Jocul a fost început excelent de gazde, Ikonic reuşind un coş splendid de 3 puncte. Cu pedala de acceleraţie călcată la maximum, roş-albaştrii au punctat aproape la fiecare fază de atac. Ikonic şi Nicoară şi Everett au fost în mare formă, ei fiind cei mai buni marcatori de la Steaua. Pe tot parcursul primului sfert, clujenii au încercat doar să ţină pasul cu adversarii lor, dar n-au reuşit din cauza forţei ofensive a adversarei. 

Sfertul al doilea a fost deschis tot de Ikonic, care a înscris cu o aruncare perfectă de 2 puncte. Au urmat şase puncte consecutive marcate de oaspeţi, însă a fost doar un foc de paie, deoarece steliştii au menţinut ulterior o diferenţă constantă de cel puţin zece puncte. Finalul părţii a doua le-a aparţinut tot gazdelor, care, prin Everrett şi Amis, au înscris 7 puncte şi au făcut ca scorul la pauza mare să fie de 59-40.

Sfertul al treilea s-a desfăşurat pe aceleaşi coordonate. Steaua a marcat ori de câte ori a avut oporunitatea, în vreme ce Universitatea Cluj a încercat să reducă proporţiile scorului. Ikonic a făcut din nou legea pe parchet, reuşind mai multe aruncări perfecte de 3 puncte, care au ridicat spectatorii în picioare şi care au mărit diferenţa de pe tabelă, 95-68 după 30 de minute de joc.

Cum era de aşteptat, gazdele au trecut de pragul psihologic de 100 de puncte în ultima parte a jocului. Cu toate acestea, entuziasmaţi de jocul aproape perfect făcut în primele trei sferturi, elevii lui Bavcevic s-au relaxat prea devreme, ceea ce le-a permis oaspeţilor să se apropie vertiginos în ultimele minute. Când mai erau doar 3 minute şi 36 de secunde, ardelenii au speculat la maximum lipsa de motivaţie a adversarilor şi au marcat coş după coş. Astfel, în ultimele 200 de secunde, oaspeţii au înscris 17 puncte, iar steliştii doar două. Cu toate acestea, avantajul iniţial al roş-albaştrilor a fost prea mare pentru a-i permite "lanternei roşii" să producă o mare surpriză în Capitală şi să câştige primul ei meci din actuala ediţie de campionat. S-a terminat 109-98 pentru Steaua, care înregistrează primul succes în Liga Naţională, în 2015. 

De la gazde, cel mai bun jucător a fost de departe Ikonic, cu 26 de puncte, iar de la oaspeţi au ieşit în evidenţă Dragoste şi Durrell, fiecare cu câte 16 puncte şi Perkins, cu 17 puncte înscrise.

FOTO: Răzvan Păsărică (fotoreporter totalbaschet.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!