Stiri Liga I Masculin

Stephaun Branch completează lotul celor de la CS Vâlcea 1924

Stephaun Branch completează lotul celor de la CS Vâlcea 1924

CS Vâlcea 1924 a anunțat în această seară, 8 septembrie, numele unui nou transfer, fiind vorba despre fundașul american Stephaun Branch. Acesta a jucat în finalul sezonului trecut la Donar Groningen, unde a fost coleg cu Peter Olisemeka.

Branch, în vârstă de 27 de ani și înalt de 1,96 metri a prins 10 meciuri în BNXT League și 11 apariții în liga olandeză din luna martie a acestui an începând. Americanul a fost mai eficient în prima competiție menționată, unde a ajutat-o pe Donar Groningen cu 13.1 puncte, 6.1 recuperări, 2.1 intercepții și 1.5 pase decisive în medie, precum și un procentaj al reușitelor de afară de 44%.

În perioada petrecută la Donar, după ce a început sezonul în Uruguay la Urunday, Stephaun Branch a fost coleg cu Peter Olisemeka, un al jucător adus de Vâlcea în această vară. Cei doi au devenit vicecampioni în Olanda cu formația din Groningen.

Pe lângă precedentele experiențe, Branch a jucat în NBA Summer League pentru LA Lakers în 2018/2019, în G-League la South Bay Lakers și Salt Lake City Stars, iar mai apoi la Ura Basket (Finlanda), Antwerp Giants (Belgia) sau Ironi Nahariya (Israel). În perioada petrecută la Antwerp, americanul a prins meciuri în EuroCup și BCL.

Nou-promovată în LNBM, CS Vâlcea 1924 a avut o campanie importantă de transferuri și i-a adus pe Modibo Diaby, Radu Vîrnă, Vladislav Solopa, Peter Olisemeka, Wesley Harris, Isaiah Williams sau Zoran Paunovic, dar a semnat contracte și cu juniorii Gabriel Radu, Raul Hurdubelea, Dragoș Constantinescu și Adrian Șandor. Din lotul de anul trecut au rămas Toni Rotaru, Christos Ciriperu, Alexandru Burlacu și Nicolae Ciucă.

Echipa antrenată de Hristu Șapera va debuta în sezonul 2023/2024 la Constanța, în perioada 15-17 septembrie, în cadrul grupei F din Cupa României. Adversarele formației din Zăvoi o să fie CSM Constanța și CSU Sibiu.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!