Stiri Liga I Masculin

Știința București a învins-o pe Laguna București în derby-ul rundei din Liga 1

Știința București a învins-o pe Laguna București în derby-ul rundei din Liga 1

CSU Știința București continuă să rămână fără înfrângere în Liga 1 la baschet masculin, după 88-75 luni seara (21.03) cu Laguna București în derby-ul etapei a 16-a.

Știința: Cane, Dorneanu, Olaru, Neacșu, Diaconescu

Laguna: Paliciuc, Stefanovic, Ioniță, Stoian, Orbeanu

Laguna s-a putut desprinde prima, începând meciul cu un parțial de 10-3, de unde Dorneanu și Cane au întors situația (17-13), americanul scuturând de patru ori plasa de la distanță. Știința a pus trei posesii între în mai multe rânduri, 23-16, sfertul inaugural terminându-se cu 28-18.

În debutul sfertului doi s-a ajuns la un ecart alcătuit din două cifre (32-21), de unde Paliciuc a adus Laguna la patru puncte în urmă la capătul unui run de 7-0. „Rechinii” au egalat ulterior situația, 34-34, reușitele lui Cane și Petică punând iar două posesii între, 43-37. Laguna București a revenit și a preluat conducerea cu două minute înaintea pauzei (47-46), Petică răspunzând cu o triplă, pentru ca la cabine să se intre cu 51-50 în favoarea Științei.

Galben-negrii au avut un run de 11-2 în primele patru minute de la reluare și Cane a modificat situația de pe tabelă pentr 62-52, apoi David Oprea a înscris de două ori la rând și se făcea 67-54. Diferența a urcat până la +17 în dreptul gazdelor, sfertul trei terminându-se cu Știința având 75-58.

Două încercări bune de la distanță au deschis ultimul sfert pentru Laguna (75-64), însă Știința a putut menține un avantaj constant de peste 10 puncte. Tripla lui Oprea a mărit diferența la 88-68, în cele din urmă derby-ul bucureștean terminându-se cu victoria Științei, 88-75.

Armin Cane a fost omul partidei, cu 30 de puncte, 11 recuperări, 9 pase decisive și 6 intercepții, având 6/8 de la distanță și un indice al eficienței de 45 de unități. Luka Stefanovic a contribuit cu 24 de puncte (6/12 de la 3), 3 recuperări și 3 assist-uri pentru Laguna.

Știința București rămâne fără eșec și conduce clasamentul cu 16-0 bilanț, iar Laguna coboară la 13-3. Etapa viitoare liderul merge la Oradea, iar „rechinii” primesc vizita Universității Cluj.

*foto: Mihai Tomescu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!