Stiri Liga I Masculin

Știința București învinge Asesoft 2

Costin Marinescu

Costin Marinescu
13.10.2013

CSU Știința București a câștigat cu 76 - 67 (19-14, 22-14, 22-12, 13-27) partida cu CSU Asesoft Kaproni Ploiești din cadrul etapei a 2-a a Ligii 1 masculin.

Având în Angel Santana principalul marcator al echipei, Știința a controlat partida în cea mai mare parte a sa, desprinzându-se chiar și la 25 puncte. A avut însă emoții pe final când Ploieștiul, grație lui Adrian Movileanu, care a marcat 4 coșuri de 3 puncte în sfertul decisiv, s-a apropiat chiar și la 7 lungimi. Asesoft 2 nu a putut însă susține ritmul până la final, Știința, mult mai exactă în apărare în ultimele 2 minute, impunându-se cu cu 76 - 67.

Santana a terminat meciul cu 31 puncte marcate, 22 dintre ele fiind reușite în prima parte. El și-a adăugat în statistică și 8 recuperări, pentru un indice de eficiență de 28.

Cornel Cioacătă a reușit 10 puncte, M. Buruiană și Cezar Bărăgău câte 7, primul bifând și 10 recuperări.

CSU Asesoft Kaproni, care a venit la București cu doar 7 baschetbaliști, dacă îl punem la socoteală și pe antrenorul-jucător Titi Mircea, a avut în Movileanu principalul realizator, cu 18 puncte, la care a adăugat 6 recuperări.

Vlad Negoițescu a reușit 16 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, iar Vlad Dumitrescu a terminat meciul cu 12 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, dar și cu 14 posesii pierdute. Ștefan Neagu a avut 10 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive și 9 turnovers.

De altfel, Asesoft 2 a avut procentaje mai bune decât Știința la aruncările din acțiune (45% față de 40%), dar a plătit tribut celor 31 posesii pierdute pe care adversarii le-au transformat în 20 de intercepții. Bucureștenii au avut 20 turnovers , dar doar 6 au fost intercepții ale Ploieștiului.

Etapa următoare Știința va juca cu Vabova, la Sf. Gheorghe, în timp ce Ploieștiul va întâlni pe propriul teren pe Steaua CSM EximBank 2.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!