Mvp-ul etapei
Jordan Swopshire
Jordan Swopshire
Minute 30:00
Puncte 38
Pase decisive 2
Recuperari 18
Eficienta 45
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga I Masculin

Szabolcs Santa a ales să joace la Târgu Mureș

Szabolcs Santa a ales să joace la Târgu Mureș

U BT Cluj-Napoca a anunțat despărțirea de pivotul român, Szabolcs Santa. Baschetbalistul român în vârstă de 34 de ani se întoarce în orașul natal, Târgu Mureș, și va evolua în liga secundă.

În sezonul 2020/2021, Santa a jucat 30 de partide la U BT Cluj-Napoca și a avut medii statistice de 4.0 puncte și 2.3 recuperări. El a jucat 10 minute în medie pe meci și terminat cu procentaje de 58.5% din acțiune și 67.7% de la linia de libere, pentru 5.0 la recuperări.

„A fost un vis devenit realitate ca la întoarcerea mea să câștigăm din nou titlul. A fost un sezon greu din toate punctele de vedere, însă cea mai frumoasă medalie ne-a răsplătit. Îmi pare rău că nu am putut să jucăm în grupele Champions League și că nu am câștigat Cupa României, dar rămân cu amintirea bucuriei câștigării titlului alături de fani, care ne-au împins de la spate tot sezonul. Mă refer în special la momentul semifinalelor, când au revenit în sală și au stat lângă noi la propriu. Am luat decizia de a mă întoarce acasă, la Mureș, în primul rând din cauza familiei și în al doilea rând deoarece cred în proiectul de acolo. Sper ca de data aceasta să avem succes și să pun umărul la readucerea echipei orașului meu natal acolo unde îi este locul. Le mulțumesc colegilor și staff-ului pentru încredere! Văd că U își construiește o echipă foarte bună, le doresc tot binele din lume și un sezon excelent, iar fanilor le transmit să o țină tot așa. Haide "U" și de mere și de nu! A declarat Szabolcs Santa conform U BT”

În sezonul precedent, Santa a trecut de 300 de partide jucate pe prima scenă a baschetului românesc. El a mai evoluat pentru CSM București, Steaua CSM, SCM U Craiova, Energia Târgu Jiu, BC Mureș și BCM U Pitești.

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Frumos...
    ...final de carieră pentru un jucător are Santa.

    Un jucător care, așa cum am scris de foarte curând la altă postare, consider că a demonstrat anul ăsta că ar fi performat cu mult mai bine decât ne-a obișnuit într-o echipă ce-l putea pune în valoare. Și accident dar mai degrabă cred că nu, în finală (meciul 5) a făcut un meci foarte, foarte bun. Și-a meritat medalia de campion.

    Una peste alta, se ”retrage” în glorie la Târgu-Mureș, unde poate să mai joace 1-2 ani liniștit... frumos. Vorba aia, și-au trăit fericiți până la adânci bătrăneți :-)

    cu 2 ani în urmă (29.07.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    .
    Nu stiu cine mai are curajul de a merge sa joace acolo dupa atatia ani de instabilitate financiara.
    Sper sa fie totul ok si sa nu ramana cu mana goala.

    cu 2 ani în urmă (29.07.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!