Stiri Liga I Masculin

TF Liga 1 - CSM Târgu Mureș a promovat în Liga Națională de Baschet Masculin

TF Liga 1 - CSM Târgu Mureș a promovat în Liga Națională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș a bifat cea de-a doua victorie în cadrul turneului de promovare și a obținut biletele pentru Liga Națională de Baschet Masculin, după 88-67 în duelul de sâmbătă seara (04.06) cu Laguna București. Transmisia pe FRB TV a fost disponibilă începând cu finalul primului sfert al partidei, până atunci duelul rămânând doar în format play-by-play pe site-ul Federației.

Mureș: Martinic, Szilveszter, Nistor, Borșa, Santa

Laguna: Pușcașu, Paliciuc, Stoian, Orbeanu, I. Stefanovic

Un început excelent de meci a avut CSM Târgu Mureș, care a deschis cu 7-0, Paliciuc și Orbeanu replicând de la distanță pentru Laguna și diferența era de o posesie (9-6). Goran Martinic a avut o perioadă cu cinci puncte la rând și își ducea echipa în premieră la +10, scor 16-6, același experimentat fundaș punctând în continuare pentru 21-8, iar Nistor și Santa păstrau diferența din două cifre în dreptul Mureșului. Gazdele au avut cel mult 14 puncte în față în sfertul de debut, perioadă la capătul căreia conduceau cu 29-17.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Primele puncte pentru gazde în sfertul doi au venit de la linia de fault, unde însă Ross-Miller a ratat o încercare din trei (31-21), nu la mult timp după acel moment Iulian Orbeanu părăsind accidentat parchetul și Radu Paliciuc a ajuns în locul său la linia de fault pentru a reduce puțin din handicap. Santa a marcat primul coș din acțiune pentru Târgu Mureș în acest parțial, însă Laguna a continuat să se apropie și gazdele cereau time-out la 33-29, la jumătate sfertului, în urma reușitei lui Luka Stefanovic. Mureșul a pus în mai multe rânduri +7 între, apoi Engi Rosenfeld a făcut 43-35, la cabine intrându-se cu 50-39 în favoarea amfitrionilor.

Mureșul a continuat să se desprindă și cu un 5-0 la începutul reprizei secunde s-a ajuns la 55-39 pe tabelă, Martinic și Santa contribuind pentru formarea unui avantaj de +18 după patru minute trecute din sfertul trei (62-44). Nistor a punctat din colțul terenului și făcea 65-46, Martinic urcând apoi diferența la +20 și CSM Târgu Mureș avea să termine sfertul acesta cu un avantaj important, 71-51.

Gazdele au deschis ultimul sfert cu o încercare bună din spatele arcului de cerc, Nistor punctând pentru 74-51, apoi Martinic l-a urmat cu același procedeu și se menținea diferența de +24. Engi Rosenfel n-a greșit de la linia de fault și făcea 83-57, în partea cealaltă Constantinescu împărțindu-și liberele, Ilija Stefavonic replicând triplei lui Ross-Miller (86-60). CSM Târgu Mureș avea să se impună în cele din urmă cu 88-67, rezultat care înseamnă promovarea mureșenilor în LNBM.

În ultima zi a turneului de promovare vor avea loc partidele Laguna București - BC CSU 2 Sibiu (duminică, 5 iunie, ora 17.00) și CSM Târgu Mureș - CSU Știința București (duminică, 5 iunie, ora 19.30). Sibiul și Știința au bilanț asemănător, 1/1, iar Laguna stă cu 0/2.

Goran Martinic a ieșit în evidență cu 32 de puncte (6/11 de la distanță) și 11 pase decisive pentru învingători, urmat de Vlad Nistor (19 puncte, 5 recuperări, 5/9 de la distanță) și Szabolcs Santa (10 puncte, 8 recuperări). Radu Paliciuc (18 puncte) și Luka Stefanovic (15 puncte) au fost principalii marcatori ai Lagunei București.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!