Stiri Liga I Masculin

TF Liga 1 - CSU Știința București câștigă duelul cu Laguna București

TF Liga 1 - CSU Știința București câștigă duelul cu Laguna București

CSU Știința București a deschis cu victorie Turneul Final al Ligii 1, impunându-se în prima partidă de la Târgu Mureș cu scorul de 74-65 în fața Lagunei București. Gruparea galben-neagră a utilizat în jocul de vineri (03.06) doar jucători români.

Știința: Olaru, Petică, Oinaru, Andrei, Oprea

Laguna: Mitrică, Dudaș, Paliciuc, Orbeanu, L. Stefanovic

Știința București s-a aflat în avantaj în primele minute ale întâlnirii (7-3), egalitatea fiind stabilită cu reușitele lui Paliciuc și Orbeanu cu trei minute rămase din sfertul de debut, 12-12. Laguna a preluat în premieră conducerea cu tripla lui Stoian (17-14) și cu excepția unui singur moment, când a fost iar scor egal, a rămas la conducere pe finalul parțialului, câștigat cu 21-20.

Formația aflată în avantaj s-a schimbat rapid, apoi Laguna a prins o perioadă cu șase puncte la rând, după tripla lui Paliciuc urmând o reușită a lui Stoian pentru 28-25. Știința a întors, tot o perioadă cu puncte consecutive urmând și pentru „rechini” (33-30), cu un minut înaintea pauzei Știința fiind în față, prin three-point play-ul lui Olaru, 37-36. Mitrică a răspuns de la distanță și Laguna era la conducere, dar prima repriză s-a terminat cu două reușite la rând pentru Știința, mai întâi Petică din spatele arcului de cerc, apoi Oprea cu un dunk stabilind scorul pauzei, 42-39 în favoarea galben-negrilor.

Revenirea de la cabine a adus puține puncte în prima jumătate a sfertului trei, Știința reușind să se desprindă cel mult la 48-41 cu tripla lui Olaru. „Rechinii” au recuperat din deficit și Paliciuc își aducea formația la un singur punct în urmă, 49-48, ulterior Luka Stefanovic punctând pentru a duce Laguna în față. Laguna a pus cel mult trei puncte în plus pe finalul sfertului trei, Oprea putând să egaleze cu o aruncare de trei puncte, scorul la intrarea în parțialul al patrulea fiind 54-54.

Știința a replicat coșului marcat de Luka Stefanovic cu șase puncte la rând și Claudiu Fometescu cerea time-out la 60-57 pentru gruparea galben-neagră. Iulian Orbeanu a oprit în cele din urmă run-ul Științei, acesta împărțindu-și perechea de libere la 62-58, ecartul crescând la +7 peste câteva zeci de secunde. Formația lui Ionuț Bâscoveanu a putut să își formeze un avantaj din două cifre cu trei minute până la final, 69-58 cu liberele lui Neacșu, în cele din urmă terminându-se cu 74-65 și CSU Știința București a început cu victorie turneul de promovare.

CSU Știința București o să joace cu BC CSU 2 Sibiu în a doua zi (sâmbătă, 4 iunie, ora 17.00), iar Laguna București urmează să se dueleze cu CSM Târgu Mureș, (sâmbătă, 4 iunie, ora 19.30), ambele partide urmând să fie transmise pe FRB TV.

Mihnea Andrei a contribuit cu double-double la succesul Științei, 14 puncte și 11 recuperări, Alin Olaru urmându-l cu 13 puncte și 9 pase decisive, iar David Neacșu și Andrei Oinaru au strâns câte 11 puncte, cel din urmă având și 12 recuperări. Iulian Orbeanu a terminat cu 16 puncte pentru Laguna, secondat de Luka Stefanovic (14 puncte, 5 recuperări), Radu Paliciuc (13 puncte, 9 recuperări, 8 assist-uri) și Andrei Stoian (12 puncte, 7 recuperări).

*foto: YouTube FRB TV

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!