Stiri Liga I Masculin

U-BT Cluj câștigă fără probleme pe terenul Lagunei București

U-BT Cluj câștigă fără probleme pe terenul Lagunei București

Primul meci de sâmbătă, 13 ianuarie, din etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a adus un succes fără probleme pentru U-BT Cluj-Napoca în fieful Lagunei București. Duelul din Capitală s-a încheiat cu 87-69 pentru campionii en-titre, care au ajuns la 15 victorii în tot atâtea meciuri în Conferința A.

Laguna: Stefan Mitrovic, Costin Șerbănescu, Matei Constantinescu, Thomas Smallwood, Sandro Antunovic

U-BT: Bryce Jones, Mihai Măciucă, Adam Mokoka, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

Clujenii au început partida cu un run de 1-8, Măciucă și Eddie fiind preciși de la distanță în primele două minute, după care Laguna a redus deficitul la o singură posesie. Campioana României a bifat un nou parțial important, de data aceasta de 12-0 și în urma unei noi reușite din partea lui Eddie a venit time-out-ul gazdelor la 6-20. Ardelenii au încheiat primul sfert cu un procentaj de 54% din spatele arcului de cerc și tabela a indicat scorul de 13-28.

Smallwood a adus primele puncte ale Lagunei în al doilea sfert și situația a suferit doar mici modificări în decurs de trei minute (17-30), după care Seeley a interceptat o minge și a înscris din spatele arcului de cerc. Jones și Mokoka au oferit o fază încheiată cu un alley-oop din partea francezului la 17-38, iar în ultima parte a reprizei clujenii s-au bazat pe o formulă alcătuită aproape exclusiv din români până când Roschnafsky a adunat a patra greșeală personală. Diferența maximă din încheierea sfertului doi a fost de +24 și la vestiare s-a intrat cu 27-46.

Fîntînă și Cățe au refăcut un ecart de măcar 20 de puncte în favoarea clujenilor, iar Antunovic a fost cel care a marcat primele cinci puncte ale Lagunei în sfertul trei (32-50). Din acel moment a urmat un run de 10-0 pentru U-BT, serie oprită de tripla lui Mitrovic pentru 35-60, iar peste puțin timp Jones a marcat în premieră în acest joc și l-a forțat pe Milan Minic să solicite un time-out. Măciucă a ajuns în double digits cu reușitele consecutive pentru 38-68 și scorul a devenit apoi 41 la 70 pe finalul acestui act.

Sfertul decisiv a pornit cu four-point play-ul lui Smallwood și Laguna a ajuns ulterior într-un run de 11-0, moment oprit de layup-ul lui Richard (52-72). Gazdele au continuat perioada excelentă din acest act și cu triplele consecutive ale lui Pușcașu s-a ajuns la 60-77, Mejeris fiind cel care a refăcut ecartul de peste 20 de puncte. „Rechinii” au venit la -16 într-o perioadă în care pe parchet pentru U-BT erau doar autohtoni și în cele din urmă clujenii au reușit să câștige fără probleme, 69-87.

Toți jucătorii pe care i-a avut la dispoziție Mihai Silvășan în acest duel au reușit să marcheze. Jarell Eddie (19 puncte, 2 recuperări, 5/9 de la distanță) și Mihai Măciucă (15 puncte, 3 pase decisive, 3 intercepții, 3/7 de la distanță) au fost cei mai eficienți din tabăra lui U-BT.

Principalul marcator al întâlnirii a venit din lotul Lagunei, fiind vorba despre Thomas Smallwood (20 de puncte, 11 recuperări, 4 mingi pierdute). În double digits s-au aflat și Stefan Mitrovic (17 puncte, 8 recuperări, 3 intercepții, 5 mingi pierdute, 5/10 de la distanță), respectiv Sandro Antunovic (15 puncte, 8 recuperări, 3/4 de la distanță).

În ultima rundă a Conferinței A, Laguna Sharks (0-15 bilanț) va juca pe terenul Rapidului, iar U-BT Cluj (15-0) o să primească vizita nou-promovatei Corona Brașov. Ambele confruntări vor avea loc pe 20 ianuarie, de la ora 18.00.

*foto: Nagy Melinda / u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Superb
    Felicitări campionilor

    cu 3 luni în urmă (13.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!