Stiri Liga I Masculin

U-BT Cluj joacă pe terenul ultimei clasate din Liga Națională

U-BT Cluj joacă pe terenul ultimei clasate din Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca are parte de o ultimă deplasare în Conferința A din Liga Națională de Baschet Masculin. Campionii en-titre vor juca sâmbătă, 13 ianuarie, pe terenul Lagunei București în cadrul etapei a 17-a.

„Studenții” și-au asigurat la mijlocul acestei săptămâni calificarea în playoff-ul EuroCup, după ce au învins-o pe Aris Salonic în BTarena cu scorul de 90-74. Emi Cățe (18 puncte, 4 recuperări) și Bryce Jones (17 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive) au fost cei mai eficienți jucători din tabăra clujeană.

Până la următoarea apariție pe plan internațional, de la Ulm, unde elevii lui Mihai Silvășan pot fi siguri în cel mai rău caz de locul 3 în grupa din EuroCup în cazul unui succes, U-BT va juca la București în fieful ultimei clasate din LNBM. Duelul cu Laguna reprezintă o oportunitate bună pentru tinerii autohtoni din lotul campioanei de a prinde minute importante.

Dacă formația de sub Feleac nu a cunoscut gustul înfrângerii pe plan intern în sezonul 2023/2024, Laguna Sharks nu a reușit să câștige până la această oră și are 0-14 bilanț. În cel mai recent meci, cu CSM Galați în Capitală, „rechinii” au cedat cu 59-80.

Meciul tur, disputat în Sala Sporturilor „Horia Demian”, s-a încheiat cu 100 la 67 pentru ardeleni. Toți jucătorii trecuți pe foaia oficială în dreptul lui U-BT Cluj au marcat, Jarell Eddie și David Lăpuște având câte 17 puncte. Sandro Antunovic a contribuit la rândul său cu 17 puncte pentru Laguna, în timp ce Sa'eed Nelson a avut 16 puncte și 4 assist-uri.

Fiecare capitol statistic este dominat într-o manieră clară de alb-negrii în raport cu bucureștenii. U-BT este prima în campionat la puncte, recuperări, assist-uri, eficiență, capace sau la procentajul reușitelor de două puncte. În schimb, Laguna se află pe ultima poziție la aceste detalii menționate cu excepția medie de assist-uri, unde este penultima. Thomas Smallwood (14.0 puncte, 6.6 recuperări) și Emi Cățe (15.1 puncte, 8.1 recuperări, , 70% la aruncările de două puncte, 22.0 index la eficiență) sunt principalii realizatori din cele două tabere.

Jocul de sâmbătă, 13 ianuarie, va avea loc la o oră neobișnuită pentru Liga Națională de Baschet Masculin, 12.00, și va fi transmis pe FRB TV.

*foto: Nagy Melinda / u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Fraților
    Nu știu ce părere aveți voi,dar povestea cu u Cluj e magica și sper sa țină multi ani de acum încolo. Hai campionii

    cu 4 luni în urmă (13.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!