Stiri Liga I Masculin

U-BT Cluj-Napoca își apără avantajul terenului propriu și câștigă și al doilea meci cu Dinamo

U-BT Cluj-Napoca își apără avantajul terenului propriu și câștigă și al doilea meci cu Dinamo

Vineri, 12 aprilie, BTarena a găzduit meciul al doilea al seriei dintre U-BT Cluj-Napoca și CS Dinamo București, din sferturile de finală ale Ligii Naționale de Baschet Masculin.

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, Karel Guzman, Mihai Măciucă, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

CS Dinamo București: Cortez Edwards, Andrei Mandache, Brandon Norfleet, Ștefan Grasu, Sean Evans

Oaspeții nu au mai început la fel de bine partida ca în urmă cu două zile, când au dominat actul inaugural, dar nici gazdele nu au mai jucat la fel de slab. Prin urmare, scorul a rămas echilibrat, principalii remarcați ai primelor zece minute fiind Mandache, Norfleet, Guzman și Măciucă. Dinamo a câștigat primul sfert cu scorul de 19-16, profitând de lipsa de inspirație din ofensivă a clujenilor.

Alb-negrii au turat motoarele în debutul secvenței secunde și, grație reușitelor lui Emi Cățe, Adam Mokoka și Patrick Richard, au realizat un parțial de 7-0, provocându-l pe Sotiris Manolopoulos să solicite foarte rapid un timp de odihnă. În ciuda indicațiilor primite de la tehnicianul grec, alb-roșii nu au găsit variante pentru a-l opri pe Cățe și nici în atac nu le-au intrat aruncările. Drept consecință, U-Banca Transilvania avea un avantaj de șapte puncte la pauză: 38-31.

După revenirea de la vestiare, campioana en-titre a avut cu o viteză în plus față de adversari și, grație lui Richard și Cățe, au reușit un run de 9-2, distanțându-se la 14 puncte: 47-33. A urmat o perioadă în care Jones a mers în mai multe rânduri la linia de libere și U-BT s-a menținut la o diferență destul de mare. Sfertul al treilea s-a încheiat cu o triplă a lui Măciucă, prin care scorul a devenit 64-45.

Ardelenii au continuat să domine și în debutul secvenței decisive astfel că nu s-a mai pus problema învingătoarei. Ritmul și intensitatea jocului au fost mult mai scăzute și, în cele din urmă, U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 81 la 67.

Liderii învingătoarei au fost Bryce Jones (18 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive), Emi Cățe (12 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive) și Adam Mokoka (11 puncte, 6 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Brandon Norfleet (15 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări), Andrei Mandache (11 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive), Sean Evans (11 puncte, 6 recuperări) și Ștefan Grasu (11 puncte).

Meciul al treilea va avea loc marți, 16 aprilie, la ora 18:00, în Sala Dinamo din Capitală.

*foto: Lavinia Gordan/U-BT Cluj-Napoca

10 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Meci relaxant, pe alocuri haios și savuros
    o tânără arbitru speriata de bombe, atmosfera boema e început de weekend și...un nou brand de bascheți, tip Barbie in picioarele lui Lapuste (penibili și bascheții și purtătorul). In rest, că întotdeauna, mereU nUmai U.

    cu 2 săptămâni în urmă (12.04.2024)
    • snc1001:

      Frustrati?
      Bine varule ca ai gasit de ce sa te mai iei. Chiar am avut emotii ca nu gasesti
      Macar Lapuste isi asuma ce face si ce poarta….faptul ca masori masculinitatea unui jucator dupa baschetii pe care ii poarta, spune multe despre fragilitatea propriei masculinitati
      Pupicei💋

      cu 2 săptămâni în urmă (12.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca sonyadang:

      dogs bark, bears walk
      chiar n aveai cum sa te legi de altceva nu? n-ai deloc simtul penibilului

      cu 2 săptămâni în urmă (12.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca rdnd28:

      Subscriu
      E una să ceri maximum de la jucătorii echipei pe care o susții în ceea ce privește jocul (chiar dacă îmi pare exagerat ca acest tratament să fie aplicat unui jucător de 19 ani, dar în fine). Dar comentariul de mai sus arată că tot ce urmăriți este să aruncați răutăți gratuite și prea puțin vă interesează ce face jucătorul David Lăpuște în teren. Nu știu ce antipatii aveți legate de el, dar ceea ce faceți nu mai este despre a vă exprima opinia în mod obiectiv (scopul acestui chat). Și nu este în regulă ce faceți.
      O seară bună!

      cu 2 săptămâni în urmă (12.04.2024)
    • jUniorU:

      Ești penibil
      Varule ești penibil, ești un frustrat, ai doar comentarii răutăcioase care nu își au locul pe un site de genul acesta. Este ușor sa fii rău în spatele unui display...

      cu 2 săptămâni în urmă (12.04.2024)
    • varu silvois:

      Nu răspund ciupercilor apărute după ploaie
      Adaug doar că jocul catorul Barbie a avut zero puncte și 5 greșeli personale acumulate în câteva minute de joc penibil, exasperandu-l pe cel ce îl susține necondiționat, Silvasan. In orice caz, va invit să achiziționați noul brand de bascheți. MereU nUmai U.

      cu 2 săptămâni în urmă (13.04.2024)
    • varu silvois:

      Erata
      Jucătorul Barbie

      cu 2 săptămâni în urmă (13.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca rdnd28:

      Totuși
      Mai bine ciupercă decât buruiană ;)

      cu 2 săptămâni în urmă (13.04.2024)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Bine bine
    Dar cu Iacobescu ce ați avut?:)) în meciul 1 s-a certat cu toți:)) am zis ca e meci cu miza : Dinamo la plus 21.
    Meciul 2 cred ca și cu femeia de servici se lua în gură. Câtă iubire poate aduce acest om între noi:))
    Dacă până acum comentam de secundul lui Achim nenea markovic ca tot comentează și e în picioare îmi cer scuze față de el, dar Iacobescu asta întrece orice limită de decență.

    cu 2 săptămâni în urmă (12.04.2024)
    • wemby:

      Iacobescu
      Cu desteptul de Iacobescu ar trebui sa ne explice si domnii arbitri ce au avut. Conform regulamentului FIBA: " Either the head coach or the first assistant coach, but only one of them at any given time, is permitted to remain standing during the game."
      Iacobescu nu e nici, nici, si a stat tot meciul in picioare sa se certe cu arbitrii si cu publicul. I s-a permis sa ramana in sala mult prea mult.

      cu 2 săptămâni în urmă (13.04.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!