Stiri Liga I Masculin

U-BT Cluj-Napoca primește vizita ultimei clasate din grupa A a Ligii Naționale

U-BT Cluj-Napoca primește vizita ultimei clasate din grupa A a Ligii Naționale

Sâmbătă, 11 noiembrie, U-BT Cluj-Napoca va primi vizita lui ABC Laguna București, într-un meci din etapa a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida va avea loc în Sala Sporturilor „Horia Demian” și va începe la ora 17:00, putând fi vizionată doar pe FRB TV.

Cele două formații se află la capete opuse ale clasamentului în grupa A, având bilanțuri în oglindă. Gazdele au șase victorii, în timp ce oaspeții au șase înfrângeri.

Pe plan intern, U-Banca Transilvania nu a întâmpinat probleme în acest sezon, reușind să câștige toate cele opt dueluri din LNBM și Cupa României. Gruparea lui Mihai Silvășan se descurcă excelent și pe plan internațional, având cinci succese și un singur eșec în BKT EuroCup.

La mijlocul acestei săptămâni, ardelenii au învins-o cu 86 la 75 pe ratiopharm Ulm, campioana Germaniei, după o primă repriză dominantă. Liderul alb-negrilor a fost DJ Seeley, care a adunat 21 de puncte.

În campionat, cel mai bun jucător al lui U-BT este Emanuel Cățe, care are medii de 15.7 puncte și 7.3 recuperări. Pivotul originar din Capitală a obținut 30 de unități la eficiență în confruntarea cu CSM Galați din runda precedentă, fiind numit MVP-ul etapei în opinia redacției noastre.

A fost a doua rundă la rând în care un jucător al campioanei României obține premiul de MVP. În etapa a șasea această distincție i-a revenit lui Jarell Eddie, care a strâns 23 de puncte, 5 intercepții, 4 recuperări și 4 pase decisive în încleștarea cu CSM Târgu Jiu.

De partea cealaltă, Laguna încă încearcă să se adapteze la Liga Națională. Elevii lui Milan Minic au pierdut primele trei jocuri la diferențe de 35, 28, respectiv 25 de puncte, însă următoarele trei meciuri au fost mai echilibrate.

Laguna a pierdut la 5 puncte cu CSM Târgu Jiu (77-82), la 11 puncte cu CSM Galați (86-75) și la 4 puncte cu CSM Corona Brașov (68-72).

Până în acest moment, cel mai bun jucător al trupei din București este Thomas Smallwood, care înregistrează următoarele statistici: 17.3 puncte, 7.3 recuperări și 1.0 pase decisive. Din lotul Lagunei se mai remarcă Stefan Mitrovic (14.3 puncte, 5.0 pase decisive, 2.3 recuperări, 1.3 intercepții).

Disputa din „Horia Demian” va fi arbitrată de Ioana Drăgoi, Răzvan Opriș și Alexandru Nicolae, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Viorel Constantinescu.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!