Stiri Liga I Masculin

U-BT Cluj-Napoca se impune fără probleme în fața Lagunei București

U-BT Cluj-Napoca se impune fără probleme în fața Lagunei București

Astăzi, 11 noiembrie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita Lagunei București într-un meci din etapa a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Campioana României nu a întâmpinat probleme, ci a condus de la început până la final, obținând a șaptea victorie în Liga Națională: 100-67.

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, Adam Mokoka, Mihai Măciucă, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

ABC Laguna București: Stefan Mitrovic, Sandro Antunovic, Andrei Stoian, Costin Șerbănescu, Thomas Smallwood

Eddie a deschis scorul de la mare distanță, Antunovic a egalat la celălalt panou, dar apoi a urmat un run al gazdelor, iar Milan Minic și-a folosit primul time-out după doar trei minute. Eddie și Cățe au continuat să evolueze excelent și U-BT a dominat jocul, defensiva ei fiind imbatabilă. Drept dovadă, la finalul actului inaugural, scorul era 31 la 12 pentru elevii lui Mihai Silvășan.

Actul secund a debutat cu un alley-oop finalizat de Karel Guzman, după o pasă primită de la Andrija Stipanovic. Oaspeții au dat replica din interiorul semicercului și de la linia de libere însă, în apărare, au comis o serie de faulturi, iar Șerbănescu și Stoian au ajuns rapid la câte trei greșeli personale. Stipanovic a continuat să își asume rolul de pasator și a reușit două assist-uri pentru Roschnafsky, în timp ce, pentru adversari, Octavian Ilie a evoluat bine. Astfel, după 20 de minute, diferența de pe tabelă era de 19 puncte: 50-31.

La revenirea de la vestiare, ardelenii au continuat să controleze jocul și au izbutit un parțial de 9-2, provocându-l pe Minic să mai solicite un timp de odihnă. Indicațiile sale n-au dat roade, iar Lăpuște, Roschnafsky și Măciucă au dus scorul la 66-33. A urmat o secvență în care ambele tabere au marcat excelent de la mare distanță, principalii remarcați fiind Eddie, Măciucă, Jones, Antunovic și Mitrovic. Înaintea sfertului decisiv, campioana României conducea cu 80 la 47.

În ultima secvență, Silvășan le-a acordat minute tinerilor autohtoni din lot și același lucru l-a făcut și tehnicianul Lagunei. Soarta jocului nu a mai putut fi întoarsă, iar alb-negrii s-au impus cu 100 la 67, rămânând neînvinși pe plan intern.

Liderii învingătoarei au fost Jarell Eddie (17 puncte, 6 recuperări, 5 triple), David Lăpuște (17 puncte, 5 pase decisive), Mihai Măciucă (14 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive), Karel Guzman (10 puncte, 3 recuperări), Eduard Roschnafsky (10 puncte, 8 recuperări) și Emanuel Cățe (8 puncte, 9 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Sandro Antunovic (17 puncte, 6 recuperări) și Sa'eed Nelson (16 puncte, 4 pase decisive).

Datorită acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca ajunge la un bilanț de 7-0 în Liga Națională de Baschet Masculin. În schimb, Laguna București are șapte înfrângeri și se află în continuare în căutarea primei victorii.

În următoarea etapă, campioana României se va deplasa pe terenul Coronei Brașov, în timp ce trupa din Capitală va primi vizita lui CS Rapid București.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    un nou meci intern cu 100 pct marcate
    cu o contributie masiva a tinerilor jucatori. Edu prinde curaj si consistenta iar juniorul remarcat de subsemnatul in persoana lui Fantana , isi face loc usor, usor, dand din coate si....marcand. Are un fizic excelent la varsta lui. Sa auzim de bine.

    cu 6 luni în urmă (11.11.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    legat de scor
    doar cine nu a vrut nu a marcat. trebuia sa fie mai mare diferenta

    cu 6 luni în urmă (12.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!