Stiri Liga I Masculin

Universitatea Cluj se impune la două puncte diferență împotriva lui CSM 2 Oradea

Universitatea Cluj se impune la două puncte diferență împotriva lui CSM 2 Oradea

CS Universitatea Cluj-Napoca a obținut un succes la limită, 73-71 pe teren propriu în fața lui CSM CSU 2 Oradea, luni (21.03), în etapa a 16-a a Ligii 1 la baschet masculin.

Cluj: Albu, Todea, Mihășan, Kracz, Brie

Oradea: Marinău, Vescan, Igna, Mureșan, Schmidt

Bihorenii au început partida cu 9-0, scor cu care conduceau după două minute și au înscris apoi un singur coș din acțiune în următoarele minute prin Marinău (11-4). Clujul a venit cu un run de 15-0 în șase minute, perioadă în care Mihășan a fost cel mai eficient jucător al Universității și gazdele conduceau cu 19-11.

Seria neproductivă a bihorenilor s-a întrerupt la 22-12, ecartul urcând peste câteva minute la +15, prin reușita lui Brie la 32-17. Oradea nu s-a putut apropia la mai mult de 10 puncte până la pauza meciului și Clujul conducea cu 42-30, ultima reușită a reprizei aparținându-i lui Mihășan.

Creț a pus cinci puncte la rând și tăia din handicap pentru o diferență alcătuită dintr-o singură cifră, 52-43, CSM 2 Oradea terminând sfertul trei mai bine și a venit la -4 cu coșurile lui Vescan, în cele din urmă avantajul rămânând la gazde, 56-50.

Albu și Mihășan au dus scorul la 63-50 la două minute de la startul sfertului decisiv, apoi cu patru minute rămase din meci Clujul conducea cu 71-60. Din acel moment a urmat un run de 11-1 al orădenilor și diferența era minimă, Henrique Simionca stabilind scorul final, 73-71 pentru amfitrioni, cu o singură încercare bună din trei de la linia de fault.

Mihnea Brie (25 de puncte, 10 recuperări) respectiv Vlad Marinău și Enzo Vescan (ambii 16 puncte) au fost principalii marcatori ai partidei.

„U” Cluj ajunge la 10-5 bilanț după acest meci, iar Oradea coboară la 9-6. Ambele întâlnesc echipe fruntașe runda viitoare, clujenii deplasându-se pe terenul Lagunei București, iar orădenii primesc vizita Științei București.

*foto: Brădeanu Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!