Mvp-ul etapei
Jordan Swopshire
Jordan Swopshire
Minute 36:53
Puncte 29
Pase decisive 1
Recuperari 12
Eficienta 27
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga I Masculin

Victorie categorică pentru Energia Târgu Jiu în fața Universității Cluj

Radu Bărăian

Radu Bărăian
08.02.2015

LNBM

Etapa 18

91-68

Sala Sporturilor Târgu Jiu

8-7 Statistică 0-17

Formația CS Energia Târgu Jiu a obținut o victorie lejeră pe teren propriu în fața ultimei clasate din LNBM, Universitatea Cluj. Gorjenii au controlat jocul în totalitate impunându-se în final cu 91-68

Prima secvență a întâlnirii a fost într-o oarecare măsură una echilibrată, în care gazdele nu au forțat foarte multe, impunându-se totuși cu un parțial de 25-18. Ulterior, în sfertul secund, elevii lui Antonis Constantinides au forțat desprinderea, lucru care s-a și concretizat după un 22-13 în cele 10 minute de joc. La pauza mare, diferența dintre cele două combatante era de 16 puncte, 47-31.

După revenirea de la vestiare, gazdele din Târgu Jiu erau hotărâte să tranșeze soarta meciului cât mai repede cu putință, astfel și-au adjudecat cel de-al treilea sfert cu 31-17, ceea ce a făcut ca înainte de ultimul act diferența să fie de 30 de puncte. Având în vedere acest ecart, antrenorul Energiei și-a permis să le dea mai multe minute și jucătorilor care nu au evoluat foarte mult în acest sezon, fapt care le-a permis clujenilor să-și adjudece ultimele 10 minute cu un parțial de 20-13. Totuși, victoria finală le-a revenit amfitrionilor, care s-au impus fără emoții la 23 de puncte diferență, scor 91-68. 

Punctele victoriei Energiei au fost marcate de Tal Karpelesz 19, Porter Troupe 18, Andreas Glyniadakis 17, Nemanja Milosevic 12 (10 recuperări), Giordan Watson 11 (5 pase decisive), Louis Darby 10, Michal Kremen 2 (8 recuperări, 8 pase decisive) și Cătălin Vlaicu 2. De cealaltă parte, din lotul pregătit de Carmin Popa au punctat Deandre Mays 22 (8 recuperări), Braxton Clarck Dupree 15 (5 recuperări), Vladzimir Krysevich 10 (13 recuperări), Brian Burrell 6, Kamren Belin 5, Mario Lazăr 4, Mihai Racovițan 2, Buster Deleon Perkins 2 și Mirel Dragoste 2. 

Odată cu acest succes, Energia a reintrat în primele 8 echipe din clasament, având la activ 23 de puncte acumulate și un bilanț de 8 victorii și 7 înfrângeri. De cealaltă parte, clujenii continuă fără succes în campionat, pierzând toate cele 17 meciuri jucate. În runda următoare, Energia se va deplasa pe terenul campionilor de la CSU Asesoft Ploiești, în timp ce „studenții” vor primi în „Horia Demian” pe BC Mureș. 

*Foto: csenergia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!