Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS KSE Târgu Secuiesc învinge Universitatea Cluj și obține a doua victorie în grupa Vest din LNBF

ACS KSE Târgu Secuiesc învinge Universitatea Cluj și obține a doua victorie în grupa Vest din LNBF

ACS KSE Târgu Secuiesc a învins Universitatea Cluj cu 60-54, pe sferturi: 15-16, 21-6, 8-15, 16-17. Covăsnencele au început sfertul secund cu un run de 10 puncte și s-au distanțat la 16 lungimi la începutul reprizei secunde. Oaspetele s-au apropiat la patru puncte în ultimele minute, dar gazdele au rezistat și au obținut a doua victorie în campionat, în timp ce pentru alb-negre e prima înfrângere. Mobley a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte, iar ACS KSE a avut trei triple în plus față de adversare.

Ambele echipe veneau după victorii clare în prima rundă. Covăsnencele au făcut puține schimbări în lot în această vară, în timp ce clujencele au schimbat toată echipa. ACS KSE Târgu Secuiesc a început partida din etapa a 2-a cu Timea Czimbalmos, Jade Vega, Ramona Danalache, Reka Domokos și Kayla Mobley. Universitatea Cluj le-a avut în primul cinci pe Tunde Kilin, Bianca Fota, Andreea Fleșer, Mariah King și Artavia Ford.

Kilin a înscris primele puncte ale meciului, Mobley a egalat, iar Danalache și Vega au scuturat plasa de la distanță pentru 8-2 în minutul 3. Au fost mai mult de două minute în care clujencele n-au înscris, oprite de Ford. Mobley a transformat două libere și era rândul gazdelor să nu găsească drumul spre coș timp de trei minute. Ford și Kilin, cu o triplă, au readus Universitatea la conducere, 10-11 în minutul șapte. Echilibrul s-a păstrat până la finalul sfertului, cu cele două echipe alternând la conducere, cu un punct. La prima pauză scorul a fost 15-16.

Covăsnencele au început sfertul secund cu un run de 10 puncte, prin Vega, Debreczi, Domokos, Kozman și Mobley, iar scorul ajungea la 25-16 în minutul 16. Clujencele au avut nevoie de mai mult de șase minute pentru a înscrie prima dată în a doua perioadă de joc, prin tripla lui Kilin. Mobley a înscris 7 puncte în ultimele două minute ale sfertului, pe care gazdele și l-au adjudecat cu un parțial de 21-6 și s-au distanțat la 36-22 la pauza mare.

Danalache a dus ecartul la 16 lungimi în startul reprizei secunde, cea mai mare diferență din acest meci. Kilin a reușit o nouă triplă și Ford strângea diferența la 9 puncte, 38-29. S-a înscris puțin în următoarele minute, când ecartul s-a menținut la 9-11 puncte. King a marcat ultimele patru puncte ale sfertului trei și la ultima pauză tabela arăta 44-37.

Universitatea s-a apropiat la patru puncte în startul sfertului patru. Reușitele de afară ale lui Holinka Miklos și Vega au refăcut avantajul de 9 puncte, 53-44 în minutul 33. Fota și Kilin au strâns diferența la 5, dar Holinka Miklos a răspuns cu o triplă pentru 56-48 la jumatea perioadei de joc. Ambele echipe au avut mai mult de trei minute fără coș. Oaspetele s-au apropiat la patru lungimi, dar Mobley a menținut diferența la 6. În ultimul minut au fost multe greșeli, iar scorul final a fost 60-54. ACS KSE Târgu Secuiesc obține a doua victorie în grupa Vest, în timp ce pentru „U” este prima înfrângere.

A fost egalitate la coșurile marcate din semicerc, 15-15. Gazdele au făcut diferența cu cele trei reușite de la distanță în plus, 6 față de 3, în timp ce la libere transformate scorul a fost 12-15. A fost echilibru și la recuperări, 37-37. 18-28 a fost scorul la puncte marcate din semicerc, 2-11 la cele reușite după recuperări ofensive, 17-12 la puncte după turnovers și 14-9 la punctele înscrise de rezerve.

Kayla Mobley a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte, în double-double cu 13 recuperări, plus 5 intercepții. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Holinka Miklos 8 puncte (2x3), Vega 8 (2x3, 5 turnovers), Danalache 6 puncte (5 recuperări), Czimbalmos 6 puncte (6 recuperări), Debreczi 4 puncte, Domokos 2 și Kozman 2 puncte.

De la învinse cele mai bune marcatoare au fost Artavia Ford cu 14 puncte (9 recuperări, dar și 5 turnovers) și Tunde Kilin cu 14 puncte. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: King 12 puncte (10 recupeărir, 9 turnovers), Neagu 9 puncte și Fota 5.

Cu această victorie covăsnencele egalează CSM Satu Mare în fruntea clasamentului grupei Vest, cu 4 puncte, iar clujencele sunt la egalitate cu FCC Baschet Arad, cu câte 3 puncte. În runda următoare, sâmbătă, Universitatea Cluj va juca acasă cu Sirius Târgu Mureș, iar ACS KSE Târgu Secuiesc va juca la Satu Mare.

Înainte de etapa a 3-a din această grupă sunt programate primele partide din Cupa României, miercuri, 16 octombrie. Universitatea Cluj va juca pe terenul celor de la Rapid București, iar ACS KSE Târgu Secuiesc va întâlni Phoenix Ștința Constanța, tot în deplasare.

*foto: hirmondo.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!