Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS KSE Târgu Secuiesc revine pe locul doi în grupa Vest după victoria cu CSU Rookies Oradea

ACS KSE Târgu Secuiesc revine pe locul doi în grupa Vest după victoria cu CSU Rookies Oradea

ACS KSE Târgu Secuiesc a învins pe CSU Rookies Oradea în restanța din etapa a 4-a a grupei Vest, scor 55-42, pe sferturi: 13-6, 16-6, 15-14, 11-16 . A fost nevoie de mai mult de trei minute pentru primele puncte, după care gazdele s-au dus la 7-0. Acestea s-au distanțat la peste 20 de puncte în două rânduri, iar orădencele s-au apropiat la 10 și la 13. Covăsnencele au obținut a 3-a victorie în patru etape și revin pe locul doi în grupa Vest, în timp ce orădencele ajung la patru înfrângeri.

ACS KSE Târgu Secuiesc a început meciul cu Jade Vega, Ramona Danalache, Hanna Holinka Miklos, Kinga Domokos și Kayla Mobley. CSU Rookies Oradea le-a avut în primul 5 pe Allison Zalin, Teodora Saric, Cătălina Goncze, Ivana Vujovic și Ruxandra Chiș. A lipsit tânăra Alexandra Mangra, printre cele mai bune jucătoare orădene în startul de campionat.

S-a ratat mult în debutul partidei. Danalache punea primele două puncte pe tabelă după mai mult de trei minute scurse din joc, iar Holinka Miklos și Vega duceau scorul la 7-0. Saric marca primul coș al oaspetelor spre jumătatea sfertului, după care Mobley și Czimbalmos duceau gazdele la +9. S-a marcat puțin în finalul perioadei de joc, Zalin stabilind scorul primei pauze, 13-6.

Sfertul doi a început cu opt puncte la rând pentru covăsnence, semnate de foarte tânăra Kozman și americancele Mobley și Vega (cu prima triplă a partidei), iar scorul devenea 21-6. Oaspetele au avut nevoie de aproape patru minute pentru primele puncte în sfertul secund, marcate de Zalin. Mobley a răspuns cu alte șase puncte și Vega mărea ecartul la 21 la intrarea în penultimul minut al sfertului. Până la finalul acestuia doar Zalin a mai înscris, patru puncte, iar la vestiare s-a mers cu 29-12 pe tabelă.

Orădencele au redus cu cinci puncte diferența în startul reprizei secunde, prin Saric și Vujovic (cu prima reușită de afară a oaspetelor). Vega marca primul coș al gazdelor în sfertul trei după mai mult de trei minute și jumătate. Urmau alte aproape două minute fără punct pentru covăsnence, iar Saric și Goncze strângeau ecartul la 10 puncte, 31-21 la jumătatea sfertului. A fost rândul bihorencelor să nu marcheze mai mult de două minute, timp în care Holinka Miklos, Mobley și Czimbalmos și-au distanțat din nou echipa la +18. Pe final de sfert Chiș și Vega au marcat din spatele semicercului și la ultima pauză scorul era 44-26.

Mobley și Zalin au marcat primele în ultima perioadă de joc, iar americancele gazdelor au dus ecartul la maximul de 23 de puncte, 51-28 în minutul 33. Au urmat trei minute și jumătate în care s-a ratat foarte mult, cu câte un singur punct pus de fiecare echipă pe tabelă. Chiș a scuturat plasa de afară după aproape cinci minute de la precedentul coș din acțiune al oaspetelor, iar Vujovic, Zalin și Judeu strângeau ecartul la 13 lungimi, profitând de 7 minute fără coș din acțiune în dreptul gazdelor, care au făcut multe schimbări. Vega a oprit seceta din ofensiva covăsneană cu o reușită de afară, iar Judeu marca de la distanță și stabilea scorul final, 55-42.

Kayla Mobley și Jade Vega (4x3) au fost coșgheterele partidei cu câte 20 de puncte, prima fiind în double-double cu 14 recuperări, iar Vega a avut 7 recuperări. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Holinka Miklos 6 puncte, Czimbalmos 6, Danalache 2 și Kozman 1 punct.

Allison Zalin a fost principala marcatoare de la învinse, în double-double cu 16 puncte și 19 recuperări. Pentru CSU Rookies Oradea au mai înscris: Saric 8 puncte (6 recuperări), Chiș 6 puncte (7 recuperări, 7 assist-uri, 6 intercepții), Vujovic 5 puncte, Judeu 5 și Goncze 2 puncte.

Covăsnencele au avut mai multe mingi pierdute, 30 față de 23, dar au profitat mult mai bine de greșelile adverse, cu 24 de puncte înscrise după turnovers, față de 9. 49-39 a fost scorul la recuperări. Ambele formații au marcat de patru ori de la distanță, iar la coșuri de două puncte scorul a fost 16-14. 11 libere au transformat gazdele și 2 oaspetele. ACS KSE a terminat cu 35% reușite din acțiune (20 din 56), în timp ce orădencele au avut 25% (18/70).

După acest succes ACS KSE Târgu Secuiesc urcă din nou pe locul secund în grupa Vest, cu 7 puncte după 3 victorii și o înfrângere. Covăsnencele sunt la un punct în urma liderului CSM Satu Mare și la egalitate cu Universitatea Cluj, față de care au avantajul rezultatului direct. CSU Rookies Oradea egalează pe Sirius Târgu Mureș cu 4 puncte după patru înfrângeri și trece pe cinci, grație unui coșaveraj mai bun.

După această restanță și grupa Vest se întrerupe pentru pauza de naționale. Ultima etapă din tur în această grupă este programată pentru 24 noiembrie. Atunci CSU Rookies Oradea va lupta acasă cu cealaltă formație fără victorie în Vest, Sirius. ACS KSE Târgu Secuiesc va primi vizita celor de la FCC Baschet Arad, ocupantele locului patru momentan.

*foto: hirmondo.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!