Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC Baschet Arad dispută primul meci oficial cu Rodriguez pe bancă pe terenul liderului din grupa Vest

FCC Baschet Arad dispută primul meci oficial cu Rodriguez pe bancă pe terenul liderului din grupa Vest

ACS KSE Târgu Secuiesc și FCC Baschet Arad joacă duminică, de la ora 18:00, în etapa a 5-a din grupa Vest a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Va fi primul duel între cele două echipe în prima ligă, după ce covăsnencele au mai jucat cu satelitul formației de pe Mureș. ACS KSE este lider în grupă, cu 9 puncte și un meci în plus, în timp ce arădencele sunt pe patru cu 6 puncte. Pentru oaspete va fi primul meci oficial cu Manuel Rodriguez pe bancă.

ACS KSE Târgu Secuiesc a avut o pauză mai scurtă de meciuri la întreruperea pentru naționale. Covăsnencele au avut doar zece zile între partidele cu CSU Rookies Oradea. Cele două victorii le-au dus pe covăsnence pe prima poziție în grupa Vest, cu 9 puncte după 4 victorii și o înfrângere. Elevele lui Alpar Farkas au două succese în deplasare (80-43 la Târgu Mure și 81-53 la Oradea) și două pe propriul teren (60-54 cu Universitatea Cluj și 55-42 cu CSU Rookies Oradea). Singura înfrângere a alb-albastrelor în campionat a fost la Satu Mare, cu 39-70. Sătmărencele sunt singurele neînvinse în această grupă, dar au un punct în spatele covăsnencelor pentru că au un joc mai puțin.

Dacă ACS KSE Târgu Secuiesc este surpriza plăcută a acestui start în grupa Vest, FCC Baschet Arad a schimbat deja antrenorul în pauza de naționale. Medaliata cu bronz din ediția trecută are 6 puncte și este pe patru în grupa Vest după 2 victorii (76-34 acasă cu Sirius Târgu Mureș și 85-43 la Oradea) și două înfrângeri (54-62 la Satu Mare și 62-64 acasă cu Universitatea Cluj-Napoca).

Înfrângerea cu Universitatea Cluj a dus la despărțirea de Dejan Mudresa, la puține zile după acel eșec. Formația de pe Mureș l-a adus pe Manuel Rodriguez pe bancă și acesta va debuta oficial la noua sa echipă în meciul de duminică. Spaniolul este la a doua echipă din LNBF, după ce a preluat din mers și pe CSU Alba Iulia în sezonul 2017-2018. Arădencele au avut un meci de pregătire cu naționala României la o zi după venirea spaniolului, în care acesta și-a cunoscut noile eleve.

Kayla Mobley este principala marcatoare de la ACS KSE Târgu Secuiesc, cu 19,2 puncte pe meci și 13,4 recuperări în cinci partide. Cealaltă străină din lot, Jade Vega, o urmează cu 13,2 puncte și 3,2 assist-uri. Formația covăsneană se bazează pe un nucleu de jucătoare autohtone cu care a jucat și în stagiunea precedentă, când a fost în a doua grupă valorică din LNBF.

Jefimija Karakasevic este cea mai bună marcatoare și recuperatoare de la FCC Baschet Arad (12,8 ppg, 7,5 recuperări) în cele patru partide jucate până acum. O urmează Adrienne Webb cu 12,3 puncte pe meci, iar Brankica Hadzovic are 10,5 ppg și 4,3 pase decisive. Și galben-albastrele au păstrat un nucleu important din stagiunea precedentă.

În ceea ce privește mediile echipelor, galben-albastrele stau mai bine atât la puncte înscrise (69,3 față de 63), cât și la puncte primite 50,8 față de 52,4. Covăsnencele au medii mai bune la recuperări (42 față de 37,5) și capace (1,8 la 1). Arădencele stau mai bine la assist-uri (14 față de 13,8), intercepții (13,5 față de 13,2) și mingi pierdute (14,3 față de 21,8). În ceea ce privește procentajele, ACS KSE stă mai bine la libere (74% față de 67,4%) și la triple (30,7% față de 21,4%), în timp ce oaspetele de mâine au un procentaj mai bun din semicerc (49,7% față de 43,4%).

Va fi prima confruntare între cele două formații, după ce în stagiunea precedentă (de debut a lui ACS KSE în LNBF) au fost în grupe valorice diferite. ACS KSE Târgu Secuiesc s-a întâlnit de două ori cu echipa secundă a arădencelor în Liga 1 în sezonul 2017-2018. Covăsnencele câștigau acasă la un punct, iar în retur arădencele se impuneau la 23.

Meciul dintre ACS KSE Târgu Secuiesc și FCC Baschet Arad se joacă duminică, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor Târgu Secuiesc. Brigada de arbitri va fi formată din Sorin Drugău, Ștefan Atomulese și Alin Bobeică.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!