Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC câștigă și meciul doi de acasă cu FCC ICIM Arad din semifinala LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.04.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat cu 85-68 al doilea meci al semifinalei LNBF cu FCC ICIM Arad, pe sferturi: 21-15, 26-20, 19-16, 19-17. Alb-verzile și-au adjudecat ambele partide de pe propriul teren din deschiderea semifinalei și sunt la un pas de o nouă calificare în ultimul act. Elevele lui Zoran Mikes au avut un procentaj foarte bun la aruncările de la distanță, terminând meciul doi cu 13/25 la triple.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în primul 5 pe Annemarie Godri Părău, Jovana Pasic, Marina Solopova, Nora Demeter și Kristina Higgins. FCC ICIM Arad a început partida cu Adela Mercea, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Anamaria Ciotir și Chelsey Lee, cu cele mai bune marcatoare, Brankica Hadzovic și Destiny Williams, pe bancă, americanca intrând pe parcurs.

Mercea a deschis scorul cu un lay-up, dar au urmat patru minute fără coș pentru vizitatoare. Higgins le-a dus pe gazde la conducere, Godri Părău reușea prima triplă a partidei și Solopova mărea ecartul la 7 puncte. Ardelean oprea seceta din atacul arădean, alb-verzile au condus în mai multe rânduri cu 7 lungimi, iar Mercea bifa primul coș de la distanță pentru galben-albastre. Diferența s-a menținut între 4 și 7 puncte până spre finalul sfertului. Slamova a stabilit scorul primei pauze, 21-15.

S-a marcat puțin în primele două minute ale sfertului secund, câte două puncte în dreptul fiecărei echipe. Slamova și Pasic au scuturat plasa de la distanță, iar Sepsi își mărea avansul la 12 lungimi când s-a intrat în a doua parte a perioadei de joc. Williams și-a apropiat echipa la 9 puncte, dar Solopova a răspuns cu reușite de afară în următoarele minute și a mărit diferența la 14 puncte. La jumătatea partidei tabela de la Sepsi Arena arăta 47-35.

Debutul reprizei secunde le-a aparținut gazdelor. Godri Părău și Higgins au punctat din semicerc, iar Șipoș și Topuzovic au scuturat plasa de la distanță. Alb-verzile s-au distanțat la 58-35, profitând că arădencele nu au marcat timp de aproape șase minute. Fodor a reușit primele puncte ale oaspetelor în sfertul trei cu o reușită de după semicerc. Pasic și Solopova (de afară) au mărit din nou ecartul la 25 de puncte. Zoran Mikes a făcut schimbări în finalul sfertului, iar echipa sa nu a marcat în ultimul minut și jumătate. Fodor, Ardelan și Dzombeta au mai redus din diferență și la ultima pauză scorul era 66-51.

În startul sfertului patru gazdele au marcat doar patru puncte și oaspetele s-au apropiat la 12 puncte după coșul lui Williams. Slamova și Topuzovic au scuturat plasa de afară și Sepsi se distanța rapid la 20 de puncte. Campioana nu a avut emoții pe final, păstrând un avans important. S-a încheiat 85-68 și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe își respectă statutul de favorită și are 2-0 după meciurile de acasă în semifinala cu FCC ICIM Arad.

Alb-verzile au făcut diferența cu cele 13 reușite de după semicerc (din 25 de încercări, 52%), față de 4 triple ale arădencelor (din 15 aruncări, 26%). Oaspetele au stat mai bine la șuturile de la semidistanță (23 de reușite față de 20, ambele echipe având 41 de aruncări) și de la linia de fault (10 libere transformate față de 6). La recuperări a fost 35-31 pentru gazde, cu 16 puncte înscrise din a doua șansă față de 8. Sepsi a încheiat partida cu 29 de puncte înscrise după greșelile adverse, față de 8.

Destiny Williams a fost coșghetera partidei, în double-double pentru învinse cu 21 de puncte și 11 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Lee 11 puncte (7 recuperări), Fodor 11 puncte, Mercea 8, Ardelean 8, Dzombeta 7 puncte (5 recuperări, 7 assist-uri) și Ciotir 2 puncte.

Marina Solopova a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 19 puncte (5x3, 6 assist-uri). Kristina Higgins și Annemarie Godri Părău au încheiat în double-double pentru învingătoare cu 18 puncte și 11 recuperări, respectiv 12 puncte și 10 assist-uri. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Topuzovic 12 puncte (2x3, 6 recuperări), Slamova 11 puncte (2x3), Pasic 10 puncte (2x3) și Șipoș 3 puncte.

Deținătoarea titlului este la o victorie de calificarea în finală. Meciul trei al seriei se va disputa marți, 30 aprilie, de la ora 18:30, pe terenul arădencelor. Dacă acestea reușesc să câștige pentru prima dată cu alb-verzile în acest sezon, atunci vor găzdui și meciul patru, în 2 mai.

*foto: Sepsi-SIC facebook

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Incredibil!
    O specie nemaiantalnita intr-o arena sportiva! Un asa numit presedinte de club isi arata fundul si arunca cu muci la adresa unor femei din tribuna. Congrat Marcel Urban !

    cu 4 ani în urmă (25.04.2019) Raspunde
  • suporter84 :

    penibil
    lasa ca nici voi secui nu sunteti ma breji, ce sa zic cand am fost la voi ne -ati injurat ca la usa cortului, deci si voi sunteti niste penibili

    cu 4 ani în urmă (26.04.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Adevar
      Sunt ultimul om care le-ar lua apararea astora,dar aici nu este vorba despre ei,ba chiar mai mult,comentariul este chiar corect.Pentru conformitate,iti spun doar ca acum cativa ani,la Craiova,acest Oblio nimerit de la atletism taman in baschet,era sa ia o bataie zdravana de la un localnic caruia i s-a adresat in stilul sau caracteristic mitocanesc,fiind salvat doar de interventia antrenorului echipei gazda,caci politistii locali,scarbiti la randul lor de marlania acestui neavenit,s-au facut ca nu vad incidentul.
      Prima corectura necesara in cazul lui este schimbarea obligatorie a numelui in Marcel Rural!

      cu 4 ani în urmă (26.04.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      suporter84
      Voi vorbiti de injuraturi???

      cu 4 ani în urmă (26.04.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!