Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC conduce cu 2-0 în finala cu CSM Satu după meciurile de pe teren propriu

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.05.2019

ACS Sepsi SIC conduce cu 2-0 în finala cu CSM Satu după meciurile de pe teren propriu

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a apărat terenul propriu și conduce cu 2-0 în finala LNBF după ce a câștigat ambele partide de acasă cu CSM Satu Mare. În meciul secund scorul a fost 57-49, pe sferturi: 16-6, 14-16, 18-18, 9-9. Gazdele au condus la 14 puncte în finalul primului sfert, dar sătmărencele au recuperat și au preluat conducerea în sfertul doi. Sepsi a revenit în față și s-a menținut până la final, într-un meci cu foarte multe ratări. La alb-verzi au înscris doar patru jucătoare, față de 7. Godri Părău autoare a fost coșghetera partidei cu 20 de puncte. Solopova și Higgins au fost în double-double la gazde, la fel ca Mandache la oaspete.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a început partida cu Annemarie Godri Părău, Jovana Pasic, Marina Solopova, Nora Demeter și Kristina Higgins. CSM Satu Mare le-a avut în primul 5 pe Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Dlesha Lloyd (cu o accidentare din cauza căreia a ieșit după câteva minute), Andra Mandache și Brittany Denson.

Pasic a deschis scorul cu o reușită de după semicerc și au urmat mai mult de două minute fără punct. Sepsi a reușit câteva recuperări ofensive la rând, dar nu le-a fructificat cu coș, iar Amukamara a înscris primele două puncte ale oaspetelor spre finalul minutului trei, după o intercepție și contraatac. Sătmărencele au forțat mult de după semicerc și nu au găsit drumul spre coș, Solopova a scuturat de două ori plasa de la distanță, Higgins și Godri Părău au dus scorul la 16-2 în minutul 9, iar Maikel Lopez cerea time-out. Zoran Mikes și-a trimis rezervele în teren pe finalul sfertului, gazdele nu au mai înscris până la prima pauză, iar Mandache și Huțanu au dus scorul la 16-6 după primele zece minute.

Gazdele au început și sfertul secund cu multe titulare pe bancă, iar CSM Satu Mare s-a apropiat la un punct pe mâna lui Mandache (7 puncte) și Denson. Sepsi n-a înscris deloc în primele patru minute ale sfertului secund, iar oaspetele au profitat și au preluat conducerea prin Tavic, 16-17, după care Huțanu a ratat două libere. Au revenit în teren titularele la alb-verzi, Higgins a înscris primul coș al gazdelor în a doua perioadă de joc, readucându-le la conducere. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere și oaspeții au protestat la o fază la care au cerut teren când Pasic a voleibalat (fiind în aer) mingea spre propriul teren și jocul a continuat. Godri Părău și Pasic au mărit ecartul la 6 puncte, sătmărencele au avut probleme în atac trei minute, Huțanu a marcat cu panoul de la distanță, dar tot Sepsi a înscris în final prin Pasic, Godri Părău și Solopova. La pauza mare tabela arăta 30-22.

Tavic a marcat primul coș al reprizei secunde din spatele semicercului, iar Pasic și tripla lui Godri Părău au dus ecartul la 10 puncte. Amukamara a scuturat plasa de la distanță, Pasic a transformat de la linia de fault și triplele lui Denson, Godri Părău și Amukamara au dus scorul la 40-34. Ecartul s-a păstrat între 5 și 7 puncte în următoarele minute. Lopez apela din nou la o formulă cu trei jucătoare mari în teren și o apărare în zonă și Tavic reușea o triplă spectaculoasă, pe ultima secundă de atac. Higgins a înscris după un mismatch și Pasic pe contră pentru +8 pentru campioană. După trei sferturi scorul a fost 48-40.

Sfertul patru a început cu multe atacuri irosite și destulă tensiune. Cele două echipe au pus doar câte 4 puncte pe tabelă în primele cinci minute ale sfertului.  Diferența s-a menținut între 6 și 8 puncte în următoarele minute și Sepsi rămânea fără Higgins în penultimul minut, după ce americanca a ajuns la 5 faulturi. Oaspetele nu au putut să reducă diferența nici de la linia de fault și a fost și un tehnic pentru antrenorul sătmărean cu jumătate de minut până la final. Godri Părău și-a distanțat echipa la 9 puncte de la linia de fault, iar Amukamara transforma o liberă din două pentru 57-49. Acesta avea să fie scorul final după ce în ultimele zece secunde nu s-a mai înscris, după 2 time-out-uri.

Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au marcat doar patru jucătoare. Annemarie Godri Părău a fost coșghetera partidei cu 20 de puncte (plus 6 pase decisive). Pentru campioană au mai înscris: Pasic (16 puncte (8 recuperări), Solopova 11 puncte (în double-double cu 10 recuperări) și Higgins 10 puncte (double-double cu 11 recuperări).

Andra Mandache a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 13 puncte, în double-double cu 10 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Amukamara 11 puncte (5 assist-uri), Denson 9 puncte (7 recuperări), Tavic 8 puncte (5 pase decisive), Huțanu 5 puncte, Olah (Orosz) 2 și Baltic 1 punct.

Amândouă echipele au avut procentaje slabe la aruncările din acțiune, 32% pentru Sepsi (18 coșuri din 55 de încercări) și 31% la alb-roșii (19/61). A fost egalitate la coșurile de două puncte, câte 12 reușite de ambele părți. CSM Satu Mare a avut o triplă în plus (7 față de 6), iar diferența s-a făcut de la linia de fault, cu 15 libere transformate de gazde din 18 încercări, față de 4 libere din 10 pentru oaspete. Sepsi a stat mai bine la recuperări (46-34), reușind 14 puncte după recuperări ofensive față de 1. 15-21 a fost scorul la faulturi și 15-8 la puncte după contraatacuri.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe conduce cu 2-0 după meciurile jucate la Sepsi Arena și este la un pas de al 4-lea titlu consecutiv. Finala se mută la Satu Mare unde va avea loc meciul 3 în 16 mai, de la ora 19:00. O victorie a covăsnencelor termină lupta pentru titlu, în timp ce un succes al gazdelor duce ultimul act în meciul 4, în 18 mai la Satu Mare. Dacă alb-roșiile reușesc două victorii acasă, atunci împing finala în decisiv, programat pentru 21 mai la Sepsi Arena.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

6 comentarii la aceasta stire:
  • Heidy :

    Respect Zoran Mikes !
    Asta pentru ca a avut mare incredere in jucatoarele lui,a facut si in meciul 2 foarte multe schimbari iar jucatoarele l-au rasplatit la final cu o noua victorie 😁😁😁.Sepsi cred ca a pierdut acel meci din campionat dintr-o greseala care dupa cate sa vazut si se vede nu va mai face acea greseala.Finala se termina 3-0 dupa parerea mea,Satu Mare nu are forta sa castige nici un meci.Principalul vinovat sincera il vad pe antrenorul Lopez

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ....
      No fratilor, asta a fost arbitraj nu cel din cupa! Daca nu ne-au furat arbitrii inseamna ca kürtőskalács are umplutura. Dra Heidy, cu tot respectul, am dreptate? Sunt curios daca dna comisar stie ca Lopez a dat in arbitru dupa meci, si daca va fi suspendat. Papa.

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMPIOANA!
      Se permite cam mult satmarencelor,lui Lopez si lui Muresan.Sa lovesti arbitrul,sa interzici participarea echipei la festivitatea de premiere,sa contesti absolut totate deciziile arbitrilor,inseamna lipsa de educatie si inteligenta,antisportivitate si lipsa de bun simt si profesionalism !Astept replica comisiei de disciplina dincolo de unele amenzi simbolice.

      cu 4 ani în urmă (13.05.2019)
    • Heidy:

      ???
      Puteti fii mai explicit???? Cand si cine a lovit arbitrii???? Asta este bomba bombelor😁😁😁

      cu 4 ani în urmă (13.05.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ....
      Dupa meci, Lopez a alergat dupa arbitri si l-a lovit pe unul dintre ei. A fost nevoie de interventia fortelor de ordine ca sa- l calmeze. Sunt curios daca se vor lua masuri, dar nu cred.

      cu 4 ani în urmă (14.05.2019)
    Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    suporter84
    Venim corcitu..lor! Sper sa fiti si voi vreo 30 sa fie sala plina!

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!