Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC depășește suta în victoria cu Universitatea Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.02.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a continuat parcursul perfect acasă în această ediție de campionat după un succes la scor cu Universitatea Cluj. Meciul din etapa a 10-a a Grupei Roșii s-a încheiat cu 104-54, pe sferturi: 24-11, 27-10, 25-11, 28-22. Partida a început cu un run de 12 puncte al gazdelor, iar oaspetele au avut probleme să găsească drumul spre coș în debutul primelor trei sferturi. A fost a 9-a victorie la Sepsi Arena pentru alb-verzi în acest campionat, în timp ce clujencele nu au câștigat până acum în deplasare.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a început meciul cu Annemarie Godri-Părău, Ioana Ghizilă, Marina Solopova, Kristina Topuzovic și Kristina Higgins. 5-ul de start al Universității Cluj a fost: Paula Cenean, Roberta Boț, Tierra Henderson, Irina Părău și Aleksandra Begenisic. Topuzovic și Henderson au fost la debutul pentru noile lor echipe.

Meciul a început cu un minut și jumătate în care nu s-a înscris, iar Solopova marca primele puncte din apropierea panoului. Campioana s-a distanțat la 12 puncte, iar Begenisic înscria primul coș al oaspetelor după aproximativ cinci minute și jumătate. Solopova reușea prima triplă a meciului în minutul 8, iar Godri-Părău a dus ecartul la 15 lungimi. Scorul la prima pauză a fost 24-11.

Sfertul secund a început la fel ca primul, cu un run de 12 puncte pentru alb-verzi. Părău reușea primele puncte ale oaspetelor în această perioadă de joc după mai mult de patru minute și jumătate. Elevele lui Zoran Mikes au continuat să se distanțeze și aveau 30 de puncte în față la pauza mare, când tabela arăta 51-21.

Ghizilă a scuturat plasa de la distanță, pentru primele puncte de după revenirea de la vestiare. Topuzovic și Godri-Părău au înscris pe contraatac și au dus scorul la 58-21. Cenean a marcat printr-o triplă primele puncte clujene din repriza a doua, după două minute și jumătate. Jocul a curs în aceeași direcție, iar campioana avea 40 de puncte în față la jumătatea sfertului trei. Ecartul a continuat să crească, iar la ultima pauză scorul era 76-32.

Henderson a deschis sfertul patru cu o reușită de după semicerc, iar Ghizilă a răspuns cu o triplă. Diferența a ajuns la 50 de puncte în minutul 34, după coșul lui Demeter. Cel mai mare ecart s-a înregistrat cu trei minute rămase din joc, la 56 de puncte. Oaspetele s-au apropiat puțin spre final, iar Biszak a înscris de afară ultimul coș al partidei. Meciul s-a încheiat cu scorul de 104-54, iar campioana obține a 17-a victorie în această ediție de campionat, în timp ce clujencele sunt la a 15-a înfrângere.

Alb-verzile au dominat la recuperare, cu 54 de mingi prinse la panou față de 18. ACS Sepsi SIC a înscris 54 de puncte din spațiul de trei secunde față de 18, a avut 22 de puncte după recuperări ofensive (față de 0) și 29 după contraatacuri (față de 6).

Marina Solopova a fost coșghetera partidei cu 18 puncte (4x3), la care a adăugat 9 recuperări și 7 assist-uri. Kristina Higgins a fost în double-double pentru gazde cu 11 puncte și 11 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Ghizilă 14 puncte (5 recuperări), Godri-Părău 11 puncte, Whitted 11, Slamova 10, Topuzovic 8 puncte (5 recuperări), Demeter 8 puncte, Șipoș 6, Kovacs 4 și Nagy 3 puncte.

Tierra Henderson a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 16 puncte, plus 5 recuperări și 5 pase decisive. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Begenisic 10 puncte (5 recuperări), Părău 8 puncte, Boț 6, Biszak 5, Napier 4, Cenean 3 și Sfîrlea 2 puncte.

Sepsi Arena găzduiește în weekend turneele 9 și 10 din faza de calificare a Cupei României 3x3. Campioana joacă la mijlocul săptămânii viitoare manșa tur din sferturile Cupei României, acasă cu FCC ICIM Arad. Alb-verzile au meciul din etapa a 11-a amânat, astfel că vor juca din nou în campionat în 9 martie, acasă tot cu FCC ICIM Arad, la trei zile după returul din cupă. Universitatea Cluj are următoarea partidă oficială în etapa din 2 martie, la Arad.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!