Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC începe cu Galatasaray meciurile de acasă din EuroCup

ACS Sepsi SIC începe cu Galatasaray meciurile de acasă din EuroCup

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe își începe astăzi, de la ora 19:00, meciurile de pe propriul teren din această ediție a EuroCup Women. Campioana României primește vizita liderului grupei E după prima zi, Galatasaray, la care joacă și Claudia Cuic. Formația turcă a câștigat de două ori această competiție, în 2009 și 2018.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Galatasaray Istanbul se întâlnesc astăzi, de la ora 19:00, la Sepsi Arena, într-un meci din etapa a 2-a a grupei E din EuroCup Women. Turcoaicele vin după o victorie la 19 puncte miercuri, când câștigau cu 74-55 acasă cu Lulea BBK. Bria Hartley și Victoria Macaulay au marcat câte 17 puncte pentru Galatasaray. Duminică, formația la care evoluează Claudia Cuic a jucat în campionat contra echipei de la care s-a transferat românca în această vară, Botas. 76-64 a fost scorul pentru Galata, care a început campionatul cu două victorii în două meciuri.

Campioana României a jucat în prima etapă din EuroCup joi, pe terenul lui Artego Bydgoszcz și a pierdut cu 67-72, după ce a fost condusă și la 20 de puncte, dar a revenit în sfertul 4. Andra Mandache era cea mai bună marcatoare a alb-verzilor, cu 17 puncte. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe nu a avut meci în weekend, fiind echipa care a stat în grupa Est a Ligii Naționale. Covăsnencele au 4 victorii clare în cele patru meciuri pe care le-au disputat până acum în campionatul intern.

Adversarul lui Sepsi de astăzi a câștigat EuroCup Women în două rânduri. În 2009 se impunea în finala cu Cras Basket Taranto 55-67 și 82-61. Din lot făcea parte atunci Marina Kress, bielorusă care a jucat și pentru Sepsi în urmă cu două sezoane. Formația turcă a câștigat pentru a doua oară trofeul în 2018, când s-a impus în fața celor de la Reyer Venezia, după 90-68 și 65-72. Isil Alben a făcut parte din echipă la ambele trofee și este și azi în lotul lui Galatasaray. Experimentatul fundaș a jucat pentru Galata și în 2014, când echipa a câștigat Euroliga după 69-58 în finala cu Fenerbahce.

Partida dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Galatasaray Istanbul se joacă astăzi, de la ora 19:00, la Sepsi Arena. Brigada de arbitri va fi formată din Elena Chernova (Rusia), Veronika Vavrova (Cehia) și Guy Simany (Israel), cu moldoveanul Iurie Iacovlev comisar.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!