Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC începe grupa din EuroCup cu o înfrângere în Polonia

ACS Sepsi SIC începe grupa din EuroCup cu o înfrângere în Polonia

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a început grupa din EuroCup cu o înfrângere în deplasare. Artego Bydgoszcz s-a impus cu 72-67 în meciul din prima etapă, pe sferturi: 29-19, 23-18, 14-9, 6-21. Gazdele au avut un avans de 20 de puncte, dar elevele lui Zoran Mikes nu au cedat, au avut șase minute fără să primească coș și s-au apropiat la cinci puncte. Polonezele au făcut diferența de la linia de fault, cu 11 libere transformate în plus. Patru jucătoare de la fiecare echipă au fost în double-digits.

Artego Bydgoszcz a început partida cu Brianna Kiesel, Elzbieta Miezdik, Laura Miskiniene, Karolina Pobozy și Jennifer O'Neill. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în formula de start pe Chrissy Givens, Annemarie Godri-Părău, Andra Mandache, Natalie Butler și Kristina Topuzovic. La alb-verzi a debutat și noua achiziție, Shae Kelley, iar elevele lui Zoran Mikes au avut și o mică galerie la meci. Topuzovic a deschis scorul de la linia de fault, iar O'Neill înscria prima triplă. Gazdele s-au distanțat treptat până la 14 puncte în a doua parte a sfertului. Givens și debutanta Kelley au redus puțin ecartul și la prima pauză scorul a fost 29-19.

Polonezele s-au dus din nou la 14 puncte în față în debutul sfertului secund, în care Sepsi a avut nevoie de mai mult de două minute să înscrie. A fost rândul gazdelor să nu găsească drumul spre coș timp de două minute, iar Mandache și Godri-Părău le-au apropiat pe alb-verzi la șase puncte, 33-27 în minutul 14. Kelley a înscris cinci puncte la rând și strângea scorul la 36-32 cu patru minute rămase din repriză. Au fost aproape două minute în care covăsnencele nu au înscris și Artego se ducea la +10. Mandache a scuturat plasa de la distanță, dar gazdele au continuat să se distanțeze. Rymarenko a marcat din afara semicercului în finalul sfertului și la pauza mare tabela arăta 52-37.

Repriza secundă a început cu un turnover de 24 de secunde pentru gazde și Godri-Părău înscria de la distanță pentru 52-40. Miskiniene a marcat primul coș al polonezelor în repriza a doua după două minute și Mandache le apropia din nou pe oaspete la 12 puncte. Sepsi a avut multe ratări și Artego s-a distanțat la 20 de puncte cu două minute până la ultima pauză. Nu s-a mai înscris în acest timp și scorul după trei sferturi era 66-46.

Pasic a marcat prima în ultima perioadă de joc și Kiesel transforma două libere prin care refăcea ecartul de 20 de puncte. Apărarea lui Sepsi a funcționat mult mai bine, cu multe intercepții, iar Kelley, Givens și Godri-Părău au marcat pentru run-ul de 14 puncte al campioanei României, prin care se apropia la 68-62 cu mai puțin de patru minute rămase din joc. Au fost mai mult de șase minute în care gazdele nu au înscris, oprite de Kiesel. Givens și O'Neill au menținut diferența la opt puncte cu un minut și jumătate până la final. Au fost multe greșeli în acest timp, doar Pasic reușind să mai înscrie, de la distanță. Scorul final a fost 72-67.

Andra Mandache a fost cea mai bună marcatoare de la campioana României, cu 17 puncte. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Kelley 14 puncte, Givens 13 puncte (6 recuperări, 6 pase decisive), Godri-Părău 12 puncte, Pasic 5, Butler 4 și Topuzovic 2 puncte. A mai jucat Vucetic.

Jennifer O'Neill a fost coșghetera partidei cu 20 de puncte (3x3). Pentru gazde au mai înscris: Miskiniene 17 puncte (în double-double cu 18 recuperări), Miedzik 11 puncte, Rymarenko 10, Kiesel 8 puncte (14 recuperări, 10 turnovers, 6 intercepții), Pobozy 4 puncte și Michalek 2.

Sepsi a încheiat partida cu mai multe reușite din acțiune, 29 din 66 (44%) față de 25/46 (54%). Alb-verzile au înscris de 24 de ori din semicerc și de 5 ori de la distanță, în timp ce polonezele au avut 18 reușite de două puncte și 7 triple. Diferența s-a făcut de la linia de fault, cu 15 libere transformate de gazde (din 18) față de 4 (din 7). 33-28 a fost scorul la recuperări, 18-36 la puncte înscrise din căciulă și 17-27 la puncte înscrise după greșeli adverse.

Galatasaray este liderul grupei E, după ce a câștigat ieri la 19 puncte cu Lulea BBK. Artego urcă pe doi, tot cu două puncte. Sepsi este pe trei cu un punct, având coșaveraj mai bun decât suedezele. Pentru campioana României urmează meciul de acasă cu Galatasaray, în 23 octombrie, iar în ultima zi a lunii va juca în deplasare cu Lulea BBK. Alb-verzile nu au parte de meciuri în campionat în această perioadă.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe kosarlabda7 :

    galerie
    ".....au avut și o mică galerie la meci". Au fost peste 30 de persoane la un meci jucat in Polonia la Bydgoszcz(1700km de la Sf.Gheorghe). Sunt meciuri in LNBF in care nu sunt atatea spectatori .

    cu 4 ani în urmă (18.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!