Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC obține a 6-a victorie la rând în grupa valorică A din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.11.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a reușit al 6-lea succes la rând în această ediție de campionat, pe terenul celor de la CSM Târgoviște. Scorul partidei din etapa a 6-a, prima a returului, a fost 70-87, pe sferturi: 22-24, 16-22, 17-18 și 15-13. După un început echilibrat, în care gazdele au condus la 4 puncte, alb-verzile au preluat conducerea și s-au distanțat la peste 10 lungimi în sfertul trei. Dâmbovițencele s-au apropiat la 5 puncte, dar nu au înscris în ultimele patru minute ale jocului. Oaspetele au încheiat cu un run de 12 puncte și s-au distanțat la 17 în final.

CSM Târgoviște a început partida cu Toma, Stoenescu, Poole, Popescu și Irimia. ACS Sepsi SIC le-a avut în formula de start pe Godri-Părău, Ghizilă, Higgins, Solopova și Whitted. Stoenescu a deschis scorul cu un 3 points-play, iar Higgins marca primele puncte pentru oaspete. Stoenescu făcea 5-2 și a urmat mai mult de un minut fără reușite în ambele tabere. Ghizilă și Higgins le-au dus pe oaspete pentru prima dată în avantaj cu un punct. Toma, de la linia de fault, și Poole, de după semicerc, au dus scorul la 10-6. Whitted a înscris patru puncte la rând și a egalat la 14. După ce echipele s-au succedat la conducere, Higgins le-a desprins pe covăsnence la cinci puncte. Irimia a scuturat plasa de la distanță și a strâns ecartul la două puncte la prima pauză, 22-24.

S-a greșit mult în primele două minute ale sfertului secund, când doar Irimia a înscris un punct. Șipoș a marcat de la distanță pentru oaspete, iar Toma reușea primul coș din acțiune al gazdelor în această perioadă de joc. Poole a egalat la 27, dar Higgins, Ghizilă și Solopova au înscris 7 puncte pentru ACS Sepsi și au dus scorul la 27-34. Coker, Stoenescu și Poole au egalat la 34. Alb-verzile au condus în mai multe rânduri cu o lungime, iar dâmbovițencele au egalat, până la 38-38. CSM Târgoviște nu a înscris în ultimele două minute ale sfertului. Oaspetele s-au distanțat la 8 puncte la jumătatea partidei, 38-46.

Stoenescu a scuturat plasa de la distanță după revenirea de la vestiare, iar ACS Sepsi SIC a răspuns cu un alt run de 8 puncte și s-a distanțat la 41-54 în minutul 23. Au urmat 8 puncte la rând pentru gazde, care s-au apropiat din nou la 5 lungimi. Higgins a dublat avantajul campioanei. La ultima pauză tabela arăta 55-64. Gazdele s-au apropiat în două rânduri la cinci puncte, 63-68 și 70-75, dar CSM Târgoviște n-a găsit drumul spre coș în ultimele patru minute ale partidei. Ghizilă și Higgins și-au distanțat echipa la 13 puncte, 70-83 în penultimul minut al partidei, iar Mikes cerea timp de odihnă. Higgins și Godri-Părău au marcat ultimele puncte și meciul s-a încheiat cu scorul de 70-87.

ACS Sepsi SIC a reușit 34 de coșuri de două puncte, față de 18 ale gazdelor. 5 triple au marcat dâmbovițencele și 4 oaspetele. 19-7 a fost la libere transformate și 36-44 la recuperări. 32-62 a fost scorul la puncte înscrise din spațiul de trei secunde.

Kristina Higgins a reușit o nouă prestație excelentă. Pivotul campioanei a fost în double-double cu 33 de puncte și 19 recuperări, stabilind noul record de puncte în această ediție a LNBF. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Ghizilă 14 puncte, Godri-Părău 12 puncte (6 pase decisive), Whitted 10 puncte, Slamova 7, Șipoș 5, Solopova 4 puncte (5 pase decisive) și Pasic 2 puncte.

Porsche Poole a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, cu 15 puncte. Stoenescu a fost aproape de double-double cu 14 puncte și 9 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Coker 13 puncte, Irimia 11 puncte (6 recuperări), Popescu 6 puncte, Toma 6 puncte (8 recuperări), Chivu 3 puncte și Ghiță 2.

Urmează pauza de naționale, cu ambele echipe având jucătoare convocate la reprezentativa de senioare a României. ACS Sepsi SIC reia campionatul în 24 noiembrie, acasă cu FCC ICIM Arad. Meciul a fost devansat pentru că după patru zile alb-verzile joacă în Rusia, cu Enisey. CSM Târgoviște joacă în etapa din 28 noiembrie la Cluj-Napoca.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    Felicitari fetelor !! Sinteti fenomenale !

    cu 5 ani în urmă (12.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!