Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC, pentru al 5-lea sezon la rând în semifinalele LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.04.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat în acest sezon pentru a 5-a oară la rând în penultimul act din Liga Națională. Alb-verzile au câștigat de trei ori în semifinale.

Campioana en-titre este echipa cu seria cea mai lungă de semifinale în campionatul feminin. ACS Sepsi SIC s-a calificat cel puțin în penultimul act începând din sezonul 2013-2014. Actualul club a fost înființat în 2012, după ce precedenta echipă din Sfântu Gheorghe, BBALL 6 Sepsi BC, a avut mari probleme financiare și a jucat cu junioarele meciuri în serie, pentru a încheia campionatul. În primul sezon de existență, ACS Sepsi SIC a pierdut în primul tur de play-off, în două meciuri cu CSU Alba Iulia.

A urmat prima calificare în semifinale, în stagiunea 2013-2014. Atunci ACS Sepsi SIC a trecut în primul tur al play-off-ului de CSBT Alexandria, iar în semifinale a cedat în două partide în fața celor de la Univ. Goldiș ICIM Arad. Alb-verzile au cedat și în finala mică, cu CSU Alba Iulia.

În sezonul 2014-2015 formația actuală de la Sfântu Gheorghe ajungea în prima sa finală.  În drumul spre ultimul act, ACS Sepsi SIC trecea cu 2-0 de Olimpia CSU Brașov și de CSU Alba Iulia. Finala s-a jucat până în decisiv, cu CSM Târgoviște reușind să câștige titlul pe terenul covăsnencelor.

Echipa pregătită de Zoran Mikes și-a trecut în cont primul titlu de campioană în 2016. Atunci alb-verzile au fost pe primul loc după sezonul regulat, cu 18 victorii din 20 de partide. În sferturi au fost două victorii clare cu CSBT Alexandria, iar în semifinale a venit revanșa în fața celor de la CSM Târgoviște, cu 2-0 la general. ACS Sepsi SIC se impunea în finala cu CSU Alba Iulia, câștigând 3 meciuri la rând, cu 14 puncte cea mai mică diferență.

În 2017 echipa din Covasna câștiga al doilea titlu consecutiv, după ce pornea pentru a treia oară la rând în play-off de pe locul 1. A fost un nou duel cu CSBT Alexandria în sferturi, încheiat tot în două partide, la 10 și 17 puncte. În penultimul act au fost două meciuri cu desfășurări opuse, în compania Olimpiei CSU Brașov. Primul a fost o victorie clară a covăsnencelor, la 45 de puncte, iar la Brașov a fost un duel strâns, încheiat cu un ecart de 3 puncte, dar tot cu succesul alb-verzilor. Finala a avut nevoie de 4 meciuri, după ce Universitatea Cluj-Napoca a câștigat în deplasare primul meci. ACS Sepsi SIC le câștiga pe următoarele trei, iar la ultimul a fost acel episod când Zoran Mikes a vrut să își scoată echipa de pe teren.

Echipa din Covasna este formația cu cele mai multe calificări în semifinala campionatului în ultimii cinci ani, fiind la a 5-a astfel de reușită consecutivă. De asemenea, ACS Sepsi SIC a jucat cel puțin în semifinale în toate edițiile de Cupa României la care a participat, începând din 2012-2013.

Alb-verzile vor lupta pentru calificarea în a patra finală de campionat la rând cu Universitatea Cluj-Napoca. Primul meci se va juca în 6 aprilie, de la ora 18:30, la Sfântu Gheorghe. A doua partidă va avea loc la Cluj-Napoca, în 12 aprilie. Dacă va fi nevoie de joc decisiv, acesta este programat în 15 aprilie la Sepsi Arena.  

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    ...
    Cineva zicea ca suntem un fel de Unirea Urziceni a baschetului feminin. Mai gandeste-te fratioare! A cincea semifinala la rand si al treilea titlu! Eu zic ca nu se compara.

    cu 6 ani în urmă (02.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!