Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC pierde cu Umana Reyer Venezia primul amical din deplasare

ACS Sepsi SIC pierde cu Umana Reyer Venezia primul amical din deplasare

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a început marți seară seria meciurilor amicale în deplasare. Elevele lui Zoran Mikes au întâlnit Umana Reyer Venezia, care peste o săptămână dispută primul meci din preliminariile Euroligii. Scorul a fost 72-54 pentru formația italiană, care și-a adjudecat primele trei sferturi, iar covăsnencele pe ultimul. Pentru campioana României urmează trei meciuri în Ungaria în următoarele zile.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a disputat marți seara al 3-lea amical din acest presezon, primul în deplasare. Primele două meciuri de pregătire au fost pe propriul teren cu PEAC Pecs, cele două echipe împărțindu-și victoriile, 56-48 pentru PEAC și 66-57 pentru Sepsi.

Campioana României nu a jucat în tradiționalele culori alb și verde la meciul cu Umana Reyer, folosind un echipament alb-roșu, de antrenament. Andra Mandache și-a întâlnit fosta echipă, la care a evoluat în perioada 2012-2015 și cu care a câștigat și Liga Adriatică.

Gazdele conduceau cu 18-15 la prima pauză, iar avantajul a crescut până la jumătatea partidei, când tabela arăta 44-28. Diferența s-a mărit cu alte trei puncte în sfertul trei și la ultima pauză scorul era 60-41. Ultima perioadă de joc le-a revenit covăsnencelor pentru un punct, astfel că scorul final a fost 72-54.

Gintare Petronyte a fost coșghetera partidei cu 18 puncte pentru italience, la care au mai fost în double-digits: Steinberga (13 puncte), Bestagno (10) și Carangelo (10).

Jovana Pasic a fost cea mai bună marcatoare de la ACS Sepsi SIC, cu 11 puncte. Pentru reprezentanta României în EuroCup au mai înscris: Godri-Părău 8 puncte, Givens 7, Butler 7, Mandache 6, Topuzovic 6, Demeter 4, Vucetic 4 și Orban 1 punct.

Gazdele au fost mai precise din interiorul semicercului, cu 22 de reușite de două puncte din 38 de încercări, față de 14 din 41 în dreptul covăsnencelor. Sepsi a avut o reușită în plus de la distanță, 6 (din 17) față de 5 (din 16). Elevele lui Zoran Mikes au transformat 8 libere din 13, iar italiencele au avut 13/18 de la linia de fault.

Pentru Umana Reyer Venezia a fost penultimul meci de pregătire înainte de startul dublei manșe de calificare în grupele Euroligii. Turul este programat în 25 septembrie, pe terenul celor de la DVTK Miskolc, iar returul va fi în 2 octombrie.

Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a fost primul meci în deplasare din seria de 4 partide în 6 zile. Antrenorul Zoran Mikes se aștepta ca această perioadă „să aducă îmbunătățiri în jocul echipei, toată lumea va primi o șansă să joace în acest ritm și cu siguranță va fi foarte util pentru noi să ne construim jocul. O să disputăm meciuri cu echipe puternice și este cu siguranță o șansă bună să devenim mai buni. Pe lângă asta, să fim 7 zile plecați este o șansă foarte bună să ne cunoaștem mai bine și să fim pregătiți pentru sezon”, spunea tehnicianul lui Sepsi pentru pagina de facebook a clubului.

Alb-verzile participă în 19 și 20 septembrie la Sio Kupa, găzduită de KSC Atomeromu Szekszárd. În semifinale Sepsi întâlnește ELTE BEAC Újbuda, iar gazdele joacă cu NKE-Csata. În 21 septembrie covăsnencele vor disputa un ultim amical în deplasare cu VBW Cekk Cegled. Campioana României găzduiește Cupa Sepsi în 27 și 28 septembrie, la care mai participă Steaua Roșie Belgrad, Olimpia CSU Brașov și KSE Târgu Secuiesc. Primul meci oficial al lui Sepsi va fi în 2 octombrie, la Brașov.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!