Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe joacă pe terenul lui CSM Alexandria în etapa a 6-a din grupa Est

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe joacă pe terenul lui CSM Alexandria în etapa a 6-a din grupa Est

CSM Alexandria și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se întâlnesc sâmbătă, de la ora 18:00, în etapa a 6-a din grupa Est a LNBF. Cele două echipe sunt despărțite de patru puncte, cu covăsnencele având un meci în plus. Campioana va juca pe terenul tinerelor teleormănence la doar două zile de la meciul de EuroCup câștigat în Suedia. Va fi primul meci în Liga Națională între această echipă din Alexandria și Sepsi SIC.

Va fi prima confruntare directă între cele două echipe deoarece CSM Alexandria este doar la al doilea an de existență, iar în primul (2018-2019) a jucat în a doua grupă valorică din campionat, în timp ce Sepsi a fost în prima grupă valorică. Formația covăsneană, care există în această organizare din 2012, a avut 20 de confruntări cu vechea echipă din Alexandria, CSBT, până în 2018, câștigând 19 dintre acestea.

CSM Alexandria este echipa cu cele mai puține meciuri jucate până acum în grupa Est, după ce a avut jocul din prima rundă amânat pentru 7 noiembrie, iar în etapa a doua a stat. Noua formație teleormăneană este ultima în grupa Est cu 4 puncte după o victorie și 2 înfrângeri. CSM a câștigat primul joc pe care l-a disputat în actuala ediție de campionat, 69-58 acasă cu Phoenix Știința Constanța. Au urmat două înfrângeri, una acasă cu Agronomia București (49-56) și una pe terenul Olimpiei CSU Brașov, scor 86-55. Formația pregătită de Mădălin Piperea are și în acest an doar jucătoare autohtone în lot, majoritatea junioare care joacă și în CN U18, alături de care sunt doar două senioare.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe revine la meciurile din campionat după trei săptămâni. În acest timp alb-verzile au disputat trei partide din EuroCup, câștigându-le pe ultimele două. Elevele lui Zoran Mikes joacă la Alexandria la două zile după meciul de pe terenul lui Lulea BBK. Covăsnencele au avut ultimul joc în LNBF în 12 octombrie, când câștigau cu 81-53 pe terenul lui CSM Târgoviște. Campioana este liderul neînvins al grupei Est, având alte trei victorii la diferențe mari (76-43 acasă cu Olimpia CSU Brașov, 178-31 la Constanța și 90-54 acasă cu Rapidul).

Teleormănencele au jucat și două partide în primul tur al Cupei României. CSM Alexandria s-a calificat în faza a doua cu cea mai mare diferență de până acum în runda inaugurală. A fost o dublă victorie cu CSU Rookies Oradea, 67-52 în deplasare și 74-52 pe propriul teren.

Mihaela Mihai este coșghetera CSM-ului în cele trei meciuri jucate până acum, cu o medie de 19 puncte pe meci, fiind și cea mai bună pasatoare din echipă cu 3 assist-uri pe partidă. Tânăra Andreea Mazilu o urmează cu 11 puncte pe meci, iar Viorela Voicu este cea mai bună recuperatoare a echipei, cu 10,3 mingi prinse la panou pe partidă, plus 9,3 puncte. Experimentatul pivot s-a alăturat în această vară echipei din Alexandria după ce pentru sezonul trecut se transferase la campioana Sepsi, dar s-a accidentat grav la antrenament și nu a jucat deloc.

Sepsi are cinci jucătoare cu medie de puncte în double-digits în campionat. Cea mai bună marcatoare este Chrissy Givens cu 18 puncte pe meci, urmată de Andra Mandache cu 17 ppg, Nora Demeter cu 13,3, Kristina Topuzovic cu 11,5 puncte (plus 10,5 recuperări pe meci) și Natalie Butler cu 10 ppg (plus 10,5 recuperări). Annemarie Godri-Părău oferă 5 pase decisive pe partidă. Față de ultimul meci din campionat, formația din Sfântu Gheorghe a achiziționat-o pe Shae Kelley, cu evoluții bune în EuroCup. Alb-verzile au acum șase straniere apte, astfel că vor trebui să lase în afara foii de joc una dintre străine.

Va fi prima confruntare oficială între CSM Alexandria și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Meciul din etapa a 6-a a grupei Est se joacă sâmbătă, de la ora 18:00 la Sala Sporturilor Alexandria. Acesta va fi arbitrat de Lavinia Gheorghe, Sabina Popa și Diana Oprea, iar Alina Moanță va fi comisar.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!