Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe obține a doua victorie la rând în grupele EuroCup

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe obține a doua victorie la rând în grupele EuroCup

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut a doua victorie consecutivă în grupele EuroCup Women, prima în deplasare în această ediție. Meciul din etapa a 3-a a grupei E, dintre Lulea BBK și campioana României s-a încheiat cu scorul de 74-81, pe sferturi: 21-17, 20-22, 12-21, 21-21. Gazdele au condus aproape 26 de minute, cu un avans maxim de 7 puncte. Sepsi a trecut în față grație unui run de 12 puncte și s-a distanțat la un maxim de 15 puncte, suedezele apropiindu-se spre final.

Lulea BBK a început meciul cu Karla Ponturo, Natisha Hiedeman, Milica Jovanovic, Allis Nystrom și Ivey Slaughter. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în formula de start pe Annemarie Godri-Părău, Jovana Pasic, Chrissy Givens, Andra Mandache și Shae Kelley.

Hiedeman a deschis scorul imediat după angajament, iar Givens egala la 2 de la linia de fault. Gazdele au profitat de câteva greșeli ale campioanei României, inclusiv nesincronizări în atac, și s-au distanțat la cinci lungimi. Alb-verzile au ținut aproape grație liberelor transformate. Suedezele s-au dus la +6, oaspetele s-au apropiat la un punct, iar la prima pauză scorul era 21-17. Gazdele au stat mai bine la recuperare în primele zece minute, iar Sepsi a remediat aceste probleme în a doua perioadă de joc.

Ekh a scuturat plasa de la distanță în debutul sfertului doi și a mărit ecartul la 7 puncte, cea mai mare diferență în dreptul celor de la Lulea. Butler și-a făcut simțită prezența atât la recuperare, cât și la finalizare, Godri-Părău strângea diferența de la linia de fault și Topuzovic a egalat la 24 în minutul 14. Au urmat din nou momente mai bune pentru nordice, care s-au dus din nou la +7 după două intercepții, 31-24 în minutul 15. Zoran Mikes cerea time-out, iar Pasic și Butler strângeau ecartul la o lungime. Sepsi a preluat prima dată conducerea în minutul 17, când Mandache ducea scorul la 33-34. Diferența s-a menținut la o posesie până la finalul sfertului. La vestiare s-a mers cu 41-39 pe tabelă.

Kelley a egalat în debutul reprizei secunde, dar Jovanovic a răspuns cu 5 puncte la rând, pentru 46-41. Kelley și Mandache și-au apropiat formația la o lungime și au urmat aproape trei minute în care nu s-a marcat deloc. Gazdele s-au dus la 53-48 cu patru minute rămase până la ultima pauză, dar nu au mai înscris până la finalul perioadei de joc. Topuzovic, Butler, Givens și Kelley au înscris pentru run-ul de 12 puncte în trei minute, prin care campioana României trecea în față. La ultima pauză tabela arăta 53-60.

Topuzovic a înscris prima în sfertul patru și ducea scorul la 53-63. Gazdele au continuat să nu găsească coșul din acțiune, reușind un singur punct în prima jumătate a perioadei de joc. Sepsi a profitat și s-a dus la +15 cu cinci minute rămase din timpul regulamentar, scor 54-69. Suedezele au avut câteva reușite de afară și s-au apropiat la patru lungimi, 70-74 cu mai puțin de un minut și jumătate până la final. Godri-Părău a oprit run-ul gazdelor la 8 puncte, iar Topuzovic mărea diferența la opt lungimi în favoarea covăsnencelor. Au fost multe întreruperi în final, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 74-81.

Natalie Butler a încheiat în double-double pentru învingătoare, cu 14 puncte și 13 recuperări. Tot cu 14 puncte au contribuit Chrissy Givens și Shae Kelley (5 recuperări, 6 assist-uri). Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Topuzovic 10 puncte (6 recuperări), Pasic 9 puncte, Godri-Părău 8, Mandache 8 puncte (6 recuperări) și Vucetic 4 puncte.

Natisha Hiedeman a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte, plus 5 recuperări și 7 assist-uri. Pentru Lulea BBK au mai înscris: Jovanovic 14 puncte, Slaughter 11 puncte (9 recuperări), Ponturo 8 puncte, Ekh 7, Nystrom 3 și Vesterberg 2 puncte.

Covăsnencele au reușit 40 de puncte din căciulă față de 36, iar jucătoarele intrate de pe banca lui Sepsi au contribuit cu 28 de puncte, față de 9 în dreptul rezervelor suedeze. Alb-verzile au fost mai bune și la recuperare, 40 față de 32. Sepsi a încheiat cu 26 de reușite din semicerc, 3 de la distanță și 20 de libere transformate, în timp ce Lulea a avut 21 de coșuri de două puncte, 7 triple și 11 libere transformate.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe obține a doua victorie consecutivă în grupele EuroCup și este din nou pe doi în grupa E, cu 5 puncte. Alb-verzile sunt la un punct în spatele liderului Artego, care a învins cu 79-75 pe Galatasaray în această seară și are 3 victorii în 3 runde. Turcoaicele sunt pe trei cu 4 puncte (1/2), iar Lulea BBK rămâne pe ultima poziție, cu 3 puncte după 3 înfrângeri.

Înainte de pauza pentru naționale se mai joacă o etapă în EuroCup. Lulea BBK primește vizita lui Galatasaray în 6 noiembrie, iar ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe joacă acasă cu Artego Bydgoszcz, în 7 noiembrie. Până atunci campioana României are meci sâmbătă, 2 noiembrie, când joacă în deplasare cu CSM Alexandria, în etapa a 6-a a grupei Est din LNBF.

*foto: Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!