Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe obține la Târgoviște a 4-a victorie la rând în grupa Est

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe obține la Târgoviște a 4-a victorie la rând în grupa Est

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat la Târgoviște a 4-a partidă consecutivă în grupa Est. Meciul dintre CSM Târgoviște și campioană s-a încheiat cu scorul de 53-81, pe sferturi: 15-27, 10-14, 15-25, 13-15. Givens a fost coșghetera partide cu 23 de puncte pentru învingătoare, urmată de Stoenescu, cu 22 pentru gazde.

CSM Târgoviște le-a avut în 5-ul de start pe Alina Chivu, Larisa Toma, Ancuța Stoenescu, Gabriela Irimia și Nicoleta Ghiță. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a început meciul cu Nora Demeter, Kristina Topuzovic, Andra Mandache, Annemarie Godri-Părău și Chrissy Givens.

Godri-Părău și Mandache, cu o triplă, au dus scorul la 0-5, iar Stoenescu înscria primele două puncte ale gazdelor, după care strângea ecartul la două lungimi cu o triplă, 5-7. Oaspetele s-au desprins la 9-22 în minutul 7. Ecartul s-a menținut între 9 și 14 puncte în următoarele minute și la prima pauză scorul era 15-27.

Sepsi s-a distanțat la 16 puncte în debutul sfertului secund, dâmbovițencele având nevoie de trei minute pentru primele puncte în această perioadă de joc. Și covăsnencele au avut trei minute fără coș și gazdele au redus diferența la 9 lungimi, 22-31. Tripla lui Irimia a strâns ecartul la 8 puncte, dar CSM Târgoviște nu a înscris în a doua jumătate a sfertului. Topuzovic, Mandache și Givens au dublat avantajul și la vestiare s-a mers cu scorul de 25-41.

S-a înscris puțin în primele două minute ale reprizei secunde, doar Toma punând 3 puncte pe tabelă. Godri-Părău a marcat primele puncte ale oaspetelor în sfertul trei, prin două libere, iar Stoenescu a transformat 3 libere cu care a redus ecartul la 12 puncte. Sepsi s-a distanțat la 20 de puncte după reușite de după semicerc semnate de Givens și Godri-Părău, 35-55 în minutul 27. Stoenescu și Petrof și-au dus echipa la cota 40, dar au fost din nou aproape trei minute fără coș pentru gazde în finalul sfertului. Alb-verzile au profitat și s-au desprins la 40-66 la ultima pauză.

Oaspetele s-au distanțat la un maxim de 29 de puncte, înregistrat în mai multe rânduri în ultima perioadă de joc. Scorul final a fost 53-81 și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut a 4-a victorie consecutivă în grupa Est a LNBF. Pentru CSM Târgoviște este prima înfrângere în noul campionat, după o victorie în primul joc.

Chrissy Givens a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte, plus 5 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Mandache 17 puncte, Godri-Părău 14 puncte (5 recuperări), Topuzovic 8 puncte (15 recuperări), Vucetic 7 puncte, Butler 6 puncte (8 recuperări), Kovacs 3 puncte, Demeter 2 puncte (10 recuperări, 5 assist-uri) și Orban 1.

Ancuța Stoenescu a fost principala marcatoare a gazdelor, cu 22 de puncte. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Chivu 9 puncte, Irimia 7 puncte (5 recuperări), Toma 5 puncte (10 recuperări), Moraru 4 puncte, Petrof 4 și Ghiță 2 puncte.

Oaspetele au dominat la recuperare, cu 58 de mingi prinse la panou (cu 20 de puncte înscrise după recuperări ofensive) față de 36 de recuperări (7 puncte din a doua încercare) . 8-17 a fost scorul la puncte înscrise de rezerve și 20-32 la cele marcate din spațiul de trei secunde. CSM Târgoviște a încheiat partida cu 12 reușite din semicerc, 6 triple și 11 libere transformate, iar Sepsi a avut 23 de coșuri de două puncte, 9 de la distanță și 8 libere.

Pentru CSM Târgoviște urmează primul meci din Cupa României la mijlocul săptămânii viitoare, acasă cu FCC Baschet Arad. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe începe joi meciurile din EuroCup, în Polonia, cu Artego Bydgoszcz.

*foto: Miska Brigitta

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Alexandria 22Liza22 :

    ...
    Sweet victory

    cu 4 ani în urmă (13.10.2019) Raspunde
  • CSM Alexandria 22Liza22 :

    :))))
    La meci erau in tribuna niste ,,domni,, cu un drapel pe care scria 13 96. Nu m-am putut concentea, intrebandu-ma tot timpul oare ce inseamna. Dupa care am primit explicatia de la un bun prieten. Suntem 13, intr adevar atati au fost, cu un IQ total de 96. Cata dreptate avea!!!

    cu 4 ani în urmă (13.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!